Michelle Obama, un atu major pentru soțul său, președintele SUA

Michelle Obama, un atu major pentru soțul său, președintele SUA
Michelle Obama, în vârstă de 48 de ani, prima First Lady de culoare de la Casa Albă, "Mama-șefă" cum se proclamă ea însăși și campioană a luptei împotriva obezității, este un atu major pentru soțul său, președintele Barack Obama, care își va începe duminică cel de-al doilea mandat, relatează AFP.
Publicat: 20/01/2013, 12:39
Actualizat: 02/08/2014, 14:33

Michelle Obama, în vârstă de 48 de ani, prima First Lady de culoare de la Casa Albă, „Mama-șefă” cum se proclamă ea însăși și campioană a luptei împotriva obezității, este un atu major pentru soțul său, președintele Barack Obama, care își va începe duminică cel de-al doilea mandat, relatează AFP.

Reticentă, în urmă cu patru ani, să se instaleze la Casa Albă – ea se gândea să rămână la Chicago până la încheierea anului școlar -, Michelle Obama a îmbrățișat progresiv și cu din ce în ce mai mult entuziasm și succes atribuțiile de Primă Doamnă (First Lady) a țării.

Astfel ea a devenit unul dintre principalele atuuri ale lui Barack Obama, în momentul în care președintele democrat încearcă să obțină un nou mandat.

Prezența lui Michelle Obama este cerută în prezent în circuitul electoral, ea efectuând 95 de deplasări în ultimele cinci luni în acest scop. Ea a vorbit pe parcursul acestora despre soțul ei care are nevoie de „încă patru ani”, despre valori sau dificultății vieții zilnice.

Cota sa de popularitate o depășește cu 13 puncte pe cea a lui Barack Obama, strângând 69 la sută opinii favorabile, potrivit unui sondaj Washington Post-ABC realizat în perioada 4-7 octombrie.

Ea este „femeia cea mai populară din țară, o emblemă a modei și o entuziastă a nutriției, astfel încât cea mai dură critică lansată împotriva ei este aceea că este calificată adeseori drept dădaca națională”, a apreciat Howard Kurtz, de la Newsweek, după discursul lui Michelle Obama în fața convenției democrate.

FLOTUS (First Lady Of The United States) nu trece neobservată. Mai întâi prin talia sa, având 1,80 metri, aproape la fel de înaltă ca soțul ei (1,85 metri), dar și prin personalitatea și charisma sa: caldă, zâmbitoare, glumeață și gata de o îmbrățișare americană.

Ea a știut, de asemenea, „să fie eficientă folosindu-se de locul său, de acțiunea cuvintelor sale, pentru a încerca să facă diferența în sectoarele în care a investit”, explică pentru AFP Anita McBride, fost secretar general al Laurei Bush, soția lui George W. Bush, care predă la American University din Washington.

De la începutul lui 2010, Prima Doamnă este campioana luptei împotriva obezității infantile cu mișcarea sa Let’s Move, multiplicându-și aparițiile televizate, în care nu ezită să facă exerciții „hula hoop”.

Pentru a promova hrana sănătoasă în țara hamburgerilor, ea a creat o grădină bio la Casa Albă, unde invită elevi sau le servește legume de „grădină” șefilor de stat veniți în vizită.

Împreună cu Jill Biden, soția vicepreședintelui, ea conduce o asociație care le vine în ajutor familiilor veteranilor.

Așa cum a spus ea însăși, Michelle este mai ales „Mama-șefă” – o referire la funcția de comandant suprem a președintelui american – pentru cele două fiice ale sale, Malia, în vârstă de 14 ani, și Sasha, în vârstă de 11 ani.

Michelle, născută Robinson la 17 ianuarie 1964, cu strămoși sclavi și fiica unor angajați de nivel mediu din Chicago, a fost un avocat strălucit, cu studii la Princeton și Harvard înainte de a se căsători, în urmă cu 20 de ani, cu Barack Obama.

Acuzată la începutul mandatului că se amestecă în afacerile președinției, Michelle Obama este comparată în prezent cu Jackie Kennedy, pentru toaletele sale moderne.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii