Micul secret al Melaniei. Ce a uitat să spună Donald Trump despre soția sa, când a vorbit despre imigrație

Micul secret al Melaniei. Ce a uitat să spună Donald Trump despre soția sa, când a vorbit despre imigrație
Publicat: 07/11/2016, 11:14
Înregistrările unei firme de modelling arată că soția candidatului republican a primit bani pentru 10 contracte înainte să obțină viza de muncă în Statele Unite, în octombrie 1996. Melania Trump a primit „cartea verde” în martie 2001, a devenit cetățean al SUA în 2006 și a susținut întotdeauna că a venit în țară în mod legal, fără să încalce vreo clipă termenii statutului său de imigrant. În timpul campaniei prezidențiale aceasta și-a spus povestea pentru a-și susține soțul în atitudinea dură față de imigrație.
Soția candidatului republican la președinția Americii, care a lucrat temporar și ca model, cunoscută în industrie doar cu prenumele, a declarat, prin intermediul unui avocat, că a venit din Slovenia în Statele Unite pe 27 august 1996 având o viză turistică sau de vizită B1/B2, iar pe 18 octombrie 1996 a obținut viza de muncă în SUA (H-1B).
Documentele obținute de AP demonstrează că aceasta a fost plătită pentru 10 activități de modelling între 10 septembrie și 15 octombrie, într-o perioadă în care tipul de viză pe care îl avea îi permitea șederea în Statele Unite și căutarea unui loc de muncă, dar nu și practicarea unor activități remunerate. Detaliile obținute de AP indică faptul că acele job-uri în modelling s-au aflat, foarte probabil, în afara privilegiilor oferite de tipul de viză respectiv.

Această descoperire este una care are șanse mici să îi afecteze actualul statut de cetățean. Guvernul poate urmări ridicarea cetățeniei imigranților după producerea unor infracțiuni în cazuri în care se dovedește că persoana a denaturat sau a ascuns fapte relevante referitoare la naturalizarea sa. În practică, însă, Executivul face acest lucru doar în cazuri extraordinare, precum suspiciunile de terorism sau de crime de război.

Dezvăluirile despre banii încasați de Melania Trump vin după ce aceasta și-a asumat un rol din ce în ce mai important în susținerea candidaturii soțului său. Joi, aceasta a susținut primul său discurs după luni bune, în care a vorbit despre timpul petrecut ca model în Europa și despre decizia de a veni în Statele Unite.
„Ca tânără antreprenoare, am vrut să-mi urmez visul într-un loc în care libertatea și oportunitățile existau din plin. Așa că, bineînțeles, am venit aici. Să trăiesc și să locuiesc în America a fost o adevărată binecuvântare, dar era ceva ce îmi doream mai mult. Îmi doream să fiu americancă”, a spus soția magnatului.
Documentele obținute de AP includ registre contabile, alte documente fiscale și un acord de manangement semnat de Melania Trump cu Metropolitan International Management care acoperea părți din activitatea ei financiară din 1996 și 1997. AP a obținut documentele în această săptămână după ce jurnaliștii au căutat copii de pe actele firmei de modelling care astăzi nu mai există, ca urmare a faptului că Melania Trump a făcut în această vară unele afirmații care au părut inconsecvente relativ la regulile de imigrație aplicate în SUA.
Un avocat din New York care se ocupă de problema imigranției și care a fost rugat să analizeze documentele sale de imigrant, Michael J, Wildes, s-a uitat și peste unele dintre registrele contabile, la solicitarea agenției de presă. „Aceste acte, care nu au fost verificate, nu reflectă înregistrările noastre, necorespunzătoare fiind inclusiv ștampilele de la pașaport”, a spus Wildes într-o scurtă declarație de presă, fără să dea mai multe detalii sau să răspundă la întrebări pe această temă. Nici purtătorul de cuvânt al lui Trump, Hope Hicks, nu a furnizat informații suplimentare.
Încă de când au apărut îndoieli referitoare la istoricul său de imigrant, Melania Trump a refuzat să-și facă public dosarul. În septembrie, Wildes a dat publicității o scrisoare care detalia ceea ce el spunea că a văzut în documentele din perioada în care Melania Trump a imigrat, inclusiv o perioadă de șapte săptămâni în care aceasta a stat în SUA până când i-a fost emisă viza. În acea perioadă, registrele contabile inventariază prestarea de servicii ca model pentru clienți ca revista Fitness și magazinul Bergdorf Goodman. Acordul de management, care specifica faptul că nu este vorba despre o înțelegere de muncă, includea data de 27 august 1996 scrisă în clar, iar în antetul documentului se arăta că a fost „făcut și a intrat în vigoare la 4 septembrie 1996″.
Multe dintre acte au fost parte a unei dispute legale legate de dizolvarea firmei, la sfârșitul anilor 1990, și au fost descoperite recent într-un depozit. Registrele contabile ale agenției de modele erau listate pe sute de pagini care părea îngălbenite de vreme și au fost declarate autentice de un fost angajat care avea activitate la firmă chiar în acea perioadă. Acesta a dat declarații doar sub protecția anonimatului, de teama amenințărilor și repercusiunilor din partea staffului de campanie al lui Trump.
Un fost partener, Paolo Zampolli, care a declarat anterior pentru AP că el a recrutat-o pe Melania Trump pentru contracte în SUA ca model, a confirmat că este vorba despre limbajul contractual folosit de firma sa, iar semnătura proprie apărea pe document. În același timp, semnătura Melaniei Trump de pe contractele respective seamănă cu cea de pe certificatul de căsătorie înregistrat în 2005. Întrebat despre cele două date din contract, Zampolli a explicat că, de obicei, își făcea vacanțele în Europa în luna august, iar acolo se întâmpla să aranjeze contracte care să fie executate formal atunci când el se întorcea la New York, adică după Ziua Muncii, chiar dacă Melania Trump a semnat opt zile mai târziu.
Anterior, Zampolii a spus pentru AP că aceasta a obținut viza de muncă înainte să fie model profesionist în Statele Unite. În plus, el a recunoscut că înregistrările în care apare numele Melaniei Trump sunt asemănătoare cu cele folosite la acea dată de compania sa, dar că, personal, nu ar garanta pentru ele întrucât chestiunile financiare erau gestionate de contabilul șef al afacerii care, între timp, a murit.
Zampolli a adăugat că nu-și amintește ca Melania Trump să fi lucrat fără permisiune legală. „Sincer, nu știu. A fost acum 20 de ani. Contractul arată ca unul real, de tip standard”, a precizat bărbatul.
Imigranților nu le este permis să se folosească de viza de vizitator pentru a presta muncă plătită pentru companii americane. Această activitate violeaza termenii în care a fost acordată viza și i-ar putea interzice imigrantului să-și schimbe statutul mai târziu sau ar putea determina repatrierea sa și nevoia de a obține permisiune specială pentru a se întoarce. Sistemul guvernamental de verificare a fost implementat în 1997, după ce Melania Trump a ajuns în țară, și a fost răspândit intens după 2007.
Unele dintre actele obținute de AP o identifică pe Melania Trump cu numele pe care și l-a asumat în profesie și dau detalii despre implicarea sa în afacerile agenției de modele, din 18 iulie 1996 până pe 26 septembrie 1997. În alte documente din aceleași arhive este menționată drept Melanija Knaus, iar în dreptul ei sunt trecute câștiguri brute de 20.526 de dolari pentru acea perioadă înainte de a obține viza de muncă. Mai mult, agenția de modelling i-a plătit și chiria, i-a împrumutat bani și i-a oferit un pager,
Compania Metropolitan International Management, a fost responsabilă pentru gestionarea carierei a circa 65 de femei între 1996 și 1997, se arată în înregistrările Curții. Firma le-a plătit pe angajate drept contractori individuali: primea comisio 20% și își deconta cheltuielile. Datele din arhivă arată și că agenția se ocupa cu evaziunea fiscală și evitarea taxelor federale pe veniturile brute ale modelelor, inclusiv al Melaniei Trump.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers