Militar EGIPTEAN, ucis în confruntări cu armata israeliană /Israelul pare să admită responsabilitatea pentru atacul asupra unei tabere de refugiați

Militar EGIPTEAN, ucis în confruntări cu armata israeliană /Israelul pare să admită responsabilitatea pentru atacul asupra unei tabere de refugiați
Publicat: 27/05/2024, 17:08

Un militar egiptean a fost ucis, luni, în schimburi de focuri cu trupe israeliene produse în punctul de trecere Rafah, în extremitatea sudică a Fâșiei Gaza, iar, pe fondul presiunilor internaționale, Guvernul israelian a părut să admită responsabilitatea pentru atacul asupra unei tabere de refugiați, sugerând că un bombardament anti-terorist a provocat un incendiu de amploare.

”În urmă cu câteva ore, a existat un incident armat la frontiera cu Egiptul, incidentul este investigat, sunt contacte cu partea egipteană”, a comunicat armata israeliană, citată de cotidianul The Times of Israel.

Conform unor surse, un militar egiptean a fost ucis în schimburi de focuri cu armata israeliană. Incidentul a avut loc în zona punctului de tranzit Rafah, care este închis din cauza operațiunilor militare israeliene.

Guvernul Egiptului a atribuit armatei israeliene responsabilitatea pentru inițierea schimburilor de focuri, potrivit unor oficiali de la Cairo citați de televiziunea Al-Hadath și de cotidianul Al-Araby.

În schimb, oficiali israelieni citați de site-ul Ynetnews.com au acuzat armata egipteană de inițierea ostilităților.

Israelul pare să admită responsabilitatea pentru incendiul produs într-o tabără de refugiați

Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, a condamnat vehement, luni, atacul israelian asupra taberei de refugiați Barkasat din Rafah, soldat cu cel puțin 45 de morți și zeci de răniți.

Armata israeliană susține că în complex erau ”teroriști importanți”, printre care se numără doi lideri Hamas din Cisiordania, Yacine Rabia și Khaled Nagar.

”Atacul aerian a vizat ținte legitime conform dreptului internațional, prin utilizarea de armament precis și pe baza unor informații precise”, a transmis armata israeliană.

Însă Guvernul Benjamin Netanyahu a admis că probabil sunt victime colaterale din cauza unui incendiu declanșat de bombardament.

”Cei doi indivizi vizați de raidul aerian aveau mâinile pătate de sânge israelian. Conform concluziilor preliminare ale anchetei, după atac a izbucnit un incendiu. Teroriștii se ascundeau în subteran și se pare că există victime civile”, a declarat Avi Hyman, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Ierusalim, citat de cotidianul The Jerusalem Post.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, s-a declarat ”indignat” de atacurile israeliene asupra orașului palestinian Rafah și a cerut ”armistițiu imediat” în Fâșia Gaza.

”Sunt indignat de atacurile israeliene soldate cu numeroase victime în rândul persoanelor deplasate în Rafah. Aceste operațiuni trebuie să înceteze. Nu există zone sigure în Rafah pentru civilii palestinieni. Cer respectarea dreptului internațional și un armistițiu imediat”, a declarat Emmanuel Macron.

Armata israeliană a intervenit în Fâșia Gaza ca ripostă la atacurile teroriste din 7 octombrie 2023, soldate cu aproximativ 1.160 de morți și peste 3.400 de răniți în sudul Israelului. Militanți ai mișcărilor Hamas și Jihadul Islamic au luat ostatice peste 250 de persoane din sudul Israelului, iar peste 100 sunt încă deținute, făcând obiectul negocierilor internaționale.

Bilanțul ofensivei militare israeliene este de cel puțin 36.090 de morți și 81.026 de răniți în Fâșia Gaza, conform autorităților palestiniene.

Foto: Profimedia

Citește și:

Financial Times: BCE, pregătită să relaxeze POLITICA MONETARĂ în zona euro /”Cu excepția surprizelor majore, se întrunesc elementele”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Analiza lui Traian Băsescu pentru prezidențiale. Ce s-ar întâmpla dacă Ciolacu și Ciucă ar fi...
BREAKING | Un politician AUR și iubita lui au murit într-un accident rutier cumplit
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
Cine este Petru, românul ucis în Congo. Tânărul de 23 de ani urma să-și cumpere...
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Reacţia unei eleve după ce a văzut ce i-a căzut la prima probă orală a...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Marina Almășan, adevărul din spatele despărțirii de Victor Socaciu: „Personajul care ne tulburase liniștea a...
Cele mai 'bunese' iubite de fotbaliști de la Euro 2024. Pe ce loc sunt româncele
Echipamente obligatorii pe toate mașinile din România. Ce pățesc șoferii care nu le au?
Putin adună provizii imense de hrană într-un buncăr high-tech, în eventualitatea unui război nuclear. Unde...
Cel mai SĂRAC președinte din lume! Are SALARIUL de doar...
Elena Udrea e nevinovată! Ce i-a făcut Traian Băsescu
Ce a urmat după ce un client i-a aruncat cu cafea în față vânzătoarei. Fata...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Cosmin din Casa Iubirii a fost descalificat! Vestea care i-a lăsat pe concurenți cu gura...
Imagini de colecție cu Ana-Maria Barnoschi de la cununia civilă!
BANCUL ZILEI. - Aseară m-am îmbătat crunt, nici nu mai stiu cum am ajuns acasă...
Calea Lactee ar fi intrat în coliziune cu ceva uriaș chiar în timpul existenței Pământului
×