Ministru britanic: „Occidentul nu a acționat suficient de rapid față de amenințarea Rusiei”

Ministru britanic: „Occidentul nu a acționat suficient de rapid față de amenințarea Rusiei”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 07/03/2022, 18:02

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, a declarat luni că Occidentul „nu a acționat suficient de devreme sau suficient de ferm” ca răspuns la masarea de trupe de către președintele rus, Vladimir Putin, la granița cu Ucraina.

Altfel spus, aceasta susține că Vladimir Putin nu a luat în serios avertismentele statelor occidentale în ceea ce privește o eventuală invadare a Ucrainei, notează BBC.

„Realitatea este că președintele Putin nu a luat în serios amenințările”, a declarat ea în fața parlamentarilor de la Londra.

Truss a mai adăugat că, odată cu invadarea Ucrainei, Rusia „a spulberat arhitectura de securitate a Europei”.

„Ceea ce trebuie să facem acum este să întărim NATO, în special flancul estic. Am desfășurat deja mai multe trupe în Estonia, dar mai sunt multe de făcut. Trebuie să fim serioși în ceea ce privește cheltuielile de apărare”, a declarat ea luni în cadrul unei audieri în Comisia pentru Afaceri Externe a Camerei Comunelor.

Rusia a prezentat o listă de „state neprietenoase”

Autoritățile de la Moscova au aprobat luni lista țărilor „neprietenoase” cu Rusia, iar din aceasta fac parte toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, printre care și România.

Totodată, pe această listă mai sunt incluse Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia, dar și Ucraina.

Autoritățile ruse au aprobat această listă ca urmare a decretului din 5 martie emis de președintele țării, Vladimir Putin, cu privire la „procedura provizorie de îndeplinire a obligațiilor față de anumiți creditori străini”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase