„Moartea Neagră” a ucis zeci de persoane într-un sat din Madagascar

Redactor:
Adrian Popa
„Moartea Neagră” a ucis zeci de persoane într-un sat din Madagascar
Ciuma bubonică a lovit un sat din Madagascar, au confirmat experții medicali de pe insulă.

Testele făcute asupra trupurilor neînsuflețite din satul din apropierea orașului Mandritsara au confirmat că oamenii au murit după ce au contactat ciuma bubonică, potrivit BBC. Boala a ucis 20 de persoane.

Bacteriile ciumei se dezvoltă inițial la șobolani, însă insectele (în special purecii) sunt cele care transmit boala la oameni.

În prezent, ciuma este tratată cu antibiotice. În formele foarte grave, boala poate ucide un om în 24 de ore.

Crucea Roșie avertiza că Madagascarul este în pragul unei epidemii de ciumă.

Cunoscută și sub numele de „Moartea Negră”, aceasta a ucis aproximativ 25 de milioane de oameni, în Europa, în Evul Mediu.

Primul caz de ciumă din Madagascar a fost înregistrat în 1898, odată cu sosirea din India a unor bărci pe care se aflau șobolani care purtau virusul.  

„Moartea Neagră” a început să se răspândească în insulă din 2009, iar de atunci au fost înregistrate 500 de cazuri pe an.

A existat și un program de exterminare a șobolanilor, a puricilor și a gândacilor în închisorile din Madagascar pentru a evita izbucnirea epidemiei de ciumă, care este răspândită din cauza condițiilor neigienice din multe zone.

Autor: Patricia Elena Pitulan

Foto: 123RF

 

×
Guvernul anunță ce se întâmplă de la 1 iunie

Ședința de guvern are loc dupa ce, în urmă cu puțin timp, s-a încheiat întâlnirea Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Publicată de Gandul pe Joi, 28 mai 2020
Gândul LIVE!
Inchide