Florin Badescu
01.10.2015
Internațional

Municipalitatea din Paris îi va amenda pe fumătorii care aruncă mucurile de țigări pe stradă

Municipalitatea din Paris îi va amenda pe fumătorii care aruncă mucurile de țigări pe stradă
Municipalitatea din Paris a anunțat miercuri că îi va amenda pe fumătorii care aruncă mucurile de țigări pe stradă, aceasta fiind cea mai recentă măsură luată de autoritățile franceze în încercarea lor de a reda "Orașului luminilor" un aspect mai curat, informează Reuters.

În fiecare an, aproximativ 4.900 de angajați ai Primăriei pariziene adună 350 de tone de mucuri de țigări ce au fost aruncate pe trotuarele – care totalizează o distanță de 2.900 de kilometri – și străzile – ce însumează 1.600 de kilometri – din Capitala Franței, a precizat, miercuri, Municipalitatea din Paris, într-un comunicat de presă.

În acest sens, începând din 1 octombrie, Primăria din Paris va impune o amendă de 68 de euro.

„Pe lângă faptul că reprezintă o poluare vizuală, aceste mucuri sunt și un poluant semnificativ al mediului înconjurător, deoarece conțin produse toxice care ajung în sol și în apă”, precizează același comunicat.

Situația a fost agravată de interzicerea fumatului în spațiile publice, adoptată prin lege în 2006, care i-a obligat pe fumătorii din Franța să iasă din cafenele și baruri și să fumeze pe stradă.

Inchide