A murit încă un jurnalist acreditat la Cupa Mondială de fotbal din Qatar / Este al doilea deces în rândul reprezentanților presei de la evenimentul sportiv

A murit încă un jurnalist acreditat la Cupa Mondială de fotbal din Qatar / Este al doilea deces în rândul reprezentanților presei de la evenimentul sportiv
Khalid Al Misslam / Sursa foto: Daily Express
Publicat: 12/12/2022, 08:29
Actualizat: 12/12/2022, 08:31

Khalid Al Misslam, fotoreporter al postului qatarez Al Kass TV, a murit subit chiar în timpul Cupei Mondiale de fotbal, competiţie la care era acreditat. Moartea sa vine după decesul unui alt jurnalist, la același eveniment sportiv.

Cauza decesului încă nu este cunoscută.

Moartea lui Khalid Al Misslam vine după ce un alt jurnalist sportiv, americanul Grant Wahl, a murit, la vârsta de 49 de ani, în timp ce transmitea de la Cupa Mondială din Qatar.

Ca și în cazul luiGrant Wahl, fototoreporterul qatarez a murit în timp ce îşi făcea meseria, transmite Gazzetta dello Sport.

Vă recomandăm să citiți și: BREAKING | Scandal la Parlamentul European. Vicepreședinta Eva Kaili, reținută într-un dosar privind suspiciuni de corupţie în care ar fi implicat Qatar-ul

„Nu cred că fratele meu a murit. Cred că a fost ucis”

Celebrul jurnalist sportiv american Grant Wahl a murit, la vârsta de 49 de ani, în timp ce transmitea de la Cupa Mondială din Qatar. Fratele crede că „a fost ucis”.

În timp ce a transmitea vineri informații despre victoria în sferturile de finală a Argentinei în fața Olandei, Wahl s-a prăbușit pe Lusail Iconic Stadium și a fost transportat de urgență la un spital din apropiere. Nu este clar dacă a murit la spital sau în timp ce era transportat.

Fratele său, Eric, crede că este posibil să fi fost implicat un „joc murdar” din partea guvernului din Qatar.

„Numele meu este Eric Wahl. Locuiesc în Seattle, Washington. Sunt fratele lui Grant Wahl. Sunt gay”, a spus el într-un videoclip postat pe contul său de Instagram înainte de a face contul privat. „Eu sunt motivul pentru care a purtat tricoul curcubeu la Cupa Mondială. Fratele meu era sănătos. Mi-a spus că a primit amenințări cu moartea. Nu cred că fratele meu a murit. Cred că a fost ucis. Și vă implor să ne ajutați”, scrie New York Post.

Înaintea meciului dintre USA și Țara Galilor, de la Cupa Mondială, lui Wahl nu i-a fost inițial permis accesul pe stadionul Ahmad bin Ali și a fost reținut timp de 30 de minute pentru că a purtat un tricou înfățișând o minge de fotbal înconjurată de un curcubeu. În cele din urmă, el a fost lăsat să intre pe stadion.

Guvernul din Qatar a reprimat demonstrațiile pro-LGBTQ de la turneul de fotbal, în ciuda promisiunilor inițiale de a nu o face. Pe lângă cămașa sa cu tematică curcubeu, Wahl a fost un critic deschis al guvernului din Qatar și al găzduirii Cupei Mondiale.

Joi, el a scris „Nu le pasă. Organizatorii Cupei Mondiale din Qatar nici măcar nu-și ascund apatia față de decesele muncitorilor migranți, inclusiv cel mai recent”.

Vă recomandăm să citiți și: Brazilia, eliminată de la Cupa Mondială! Croația a câștigat în sferturi la loviturile de departajare și merge în semifinale

Celebrul jurnalist sportiv american Grant Wahl a murit / Sursa foto: captură video YouTube
Celebrul jurnalist sportiv american Grant Wahl a murit / Sursa foto: captură video YouTube

„Sunt într-un șoc total”

Wahl era căsătorit cu Céline R. Gounder, un medic american de boli infecțioase care a făcut parte din echipa Consiliului consultativ COVID-19 pentru președintele Joe Biden.

„Sunt atât de recunoscătoare pentru sprijinul acordat pentru soțul meu @GrantWahl și tuturor prietenilor care ne-au contactat în această seară”, a scris Gounder pe Twitter. „Sunt într-un șoc total.”


Wahl a studiat Universitatea Princeton. Pe lângă munca sa la Sports Illustrated, a fost și corespondent de fotbal și analist pentru CBS Sports și Fox Sports și a fost autorul cărții „The Beckham Experiment”.

„Întreaga familie US Soccer are inima frântă să afle că l-am pierdut pe Grant Wahl”, a transmis US Soccer într-o declaraţie pe contul său oficial de Twitter.

„Grant a făcut din fotbal munca vieţii sale şi suntem devastaţi că el şi scrisul lui genial nu vor mai fi alături de noi.”

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Care sunt cele mai curate aeroporturi din lume? Doar unul este în Europa!