Negociatorul șef al UE pune presiune pe Marea Britanie: Negocierile pentru Brexit trebuie accelerate, dacă ne dorim să aibă succes

Negociatorul șef al UE pune presiune pe Marea Britanie: Negocierile pentru Brexit trebuie accelerate, dacă ne dorim să aibă succes
Publicat: 01/03/2018, 07:58

„Dacă ne dorim ca aceste negocieri să aibă succes, și eu vreau acest lucru, ele trebuie să fie accelerate”, a declarat Barnier în cadrul unei conferințe de presă susținută la Bruxelles.

Barnier a precizat că va participa săptămâna viitoare la o nouă rundă de negocieri cu Guvernul britanic, urmând să se întâlnească și cu lideri ai Irlandei de Nord. Oficialul european a precizat că există divergențe semnificative în discuțiile privind perioada de tranziție care ar trebui instituită după ieșirea Marii Britanii din UE.

Miercuri, negociatorul-șef al UE pentru Brexit a prezentat un proiect întocmit de Comisia Europeană în privința Brexit-ului. Proiectul detaliază principiul „alinierii reglementărilor” agreat în decembrie și ar urma să fie implementat în cazul în care Marea Britanie nu reușește să găsească soluții tehnologice și diplomatice pentru a menține deschisă frontiera irlandeză.

Barnier a mai subliniat că documentul conține „soluții realiste și concrete” la întrebarea privind modul în care cele două părți vor putea evita reinstituirea unei frontiere irlandeze fizice după ieșirea Marii Britanii din uniunea vamală a UE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase