NEVOI. Aproape o cincime din gospodăriile din Marea Britanie cu copii este înfometată în izolare

NEVOI. Aproape o cincime din gospodăriile din Marea Britanie cu copii este înfometată în izolare
Sursă FOTO Unsplash.com
Publicat: 03/05/2020, 17:38
Actualizat: 07/05/2020, 14:04

Numărul gospodăriilor cu copii care flămânzesc s-a dublat de la începerea izolării, în timp ce milioane de oameni se luptă pentru a-și permite să să achiziționeze alimente.

Noile date de la Fundația pentru Alimente, împărtășite exclusiv pentru The Guardian, au relevat faptul că aproape o cincime dintre gospodăriile cu copii nu au putut accesa suficientă hrană în ultimele cinci săptămâni, iar mesele au fost omise și copiii nu au ajuns să mănânce, deoarece familiile deja vulnerabile se luptă în izolare cu pierderea venitului.

Tensiunea asupra familiilor mai mari, a caselor monoparentale și a celor cu copii cu dizabilități a fost imensă. Un procentaj de 30% dintre părinții singuri și 46% dintre părinții cu un copil cu dizabilități se confruntă cu insecuritate alimentară și le este greu să gestioneze nevoile nutritive de bază la domiciliu. Dacă școlile nu mai asigură o răscumpărare pentru copiii care se bazează pe cluburi de mic dejun și prânzuri școlare, familiile mai sărace sunt în criză.

O schemă guvernamentală de a oferi elevilor tichete alimentare în valoare de 15 lire sterline pe săptămână până la redeschiderea școlilor a fost plină de probleme. Mulți părinți nu au putut descărca voucherele sau  răscumpăra în supermarketuri.

Potrivit Food Foundation, citat de The Guardian,  dintre cei 621.000 de copii care au accesat cluburi gratuite de mic dejun înainte de pandemie, doar 136.000 beneficiază de o alternativă. Cu toate acestea, 31% dintre copiii care au dreptul la mese școlare gratuite încă nu primesc niciun substitut, lăsând peste 500.000 de copii fără hrană.

Scrisă în Observer duminică, Emma Thompson a cerut guvernului să acorde prioritate copiilor. Anul trecut, Thompson s-a alăturat tinerilor ambasadori alimentari și campaniei Childrens Right2Food de la Downing Street pentru a solicita hrană independentă pentru copii care să contribuie la ameliorarea sărăciei alimentare și să monitorizeze alimentația copilului. Un an mai târziu, guvernul nu a oferit încă un răspuns oficial.

„Este greu de acceptat și pentru unii chiar dificil de crezut că există încă copii flămânzi în această țară bogată și în mare parte competentă. Dar sunt milioane ”, scrie Thompson. „Ceea ce este incontestabil este faptul că guvernul nostru încă a extins liniile de viață reale la cei care nu își pot permite mâncarea. Avem nevoie de sprijin pentru venituri de urgență pentru a pune bani în buzunarele familiilor care suferă. ”

Băncile alimentare au fost copleșite de cerere în timpul blocajului. Vineri trecut, Trussell Trust a raportat o creștere de 81% a persoanelor care au nevoie de sprijin de la băncile sale de produse alimentare la sfârșitul lunii martie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cererea de la copii pentru servicii bancare de alimente a crescut, de asemenea, cu 121%. Rețeaua independentă de alimente a raportat o creștere similară, cu o creștere de 59% a cererii de ajutor alimentar de urgență între februarie și martie.

Anna Taylor, directorul executiv al Food Foundation, a solicitat guvernului să implementeze o schemă de ajutor de urgență pentru venituri și să fie dublate și plătite beneficiile pentru copii în fiecare zi.

Ea a spus: „Guvernul trebuie să se deplaseze rapid pentru a proteja copiii vulnerabili și a le face prioritari. Să ai acces la o dietă hrănitoare este un drept fundamental al omului. Familiile care luptă au nevoie de bani în buzunare acum și avem nevoie de guvern să se uite urgent la ajutoarele de venit și beneficiile copiilor pentru a oferi soluții. „

Loredana Dinu
S-a născut în București și este absolventă a Facultăţii de Științe Politice și a două programe de masterat. Și-a desfășurat o parte din activitate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Nivelurile apei din barajele din Istanbul se ridică la peste 81%! Ce spun experții despre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
FMI a redus prognoza de creștere economică pentru România în 2024