O nouă AMENINȚARE internațională vine dinspre Rusia. Kremlinul ar încerca să plaseze o armă nucleară în spațiu / Consecințele pot fi devastatoare

O nouă AMENINȚARE internațională vine dinspre Rusia. Kremlinul ar încerca să plaseze o armă nucleară în spațiu / Consecințele pot fi devastatoare
Publicat: 15/02/2024, 11:51

Apar noi informații care pun pe jar scena politică internațională și nu numai! Potrivit informațiilor apărute, Rusia ar dezvolta o capacitate militară spaţială, despre care membrii Congresului şi oficialii americani sunt îngrijoraţi că ar putea reprezenta o ameninţare semnificativă pentru Statele Unite şi aliaţii săi.

Scenariul care dă fiori este acela că, în acest context, ar fi posibilă avarierea cu o armă nucleară a unor sateliţi esenţiali de informaţii sau de comunicaţii, relatează presa americană.

Potrivit The Washington Post, Moscova ar fi experimentat utilizarea exploziilor nucleare sau a energiei dirijate pentru a dezactiva sateliţi.

Natura exactă a sistemului nu este clară, dar presa de peste Ocean vorbește despre o potențială armă nucleară pe care Kremlinul vrea să o plaseze în spațiu.

Kremlinul neagă că ar plănui să desfășoare arme nucleare în spațiu: „O altă manevră a Casei Albe!”

Reacția Rusiei, după mediatizarea acestei informații, nu a întârziat să apară. Mai exact, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a calificat publicațiile din presa occidentală, potrivit cărora Rusia ar plănui să desfășoare arme nucleare în spațiu, drept o altă manevră a Casei Albe.

Oficialii americani alarmați de noul scenariu care vine dinspre Rusia

Un oficial american s-a referit la acesta ca fiind „o nouă capacitate militară spațială.” În acest context,  unii oficiali au fost alarmați, după ce au examinat miercuri informații clasificate, avertizând asupra unor consecințe grave.

Statele Unite au informat Congresul şi aliaţii din Europa cu privire la noile informaţii legate de capacităţile nucleare ruseşti care ar putea reprezenta o ameninţare internaţională, a confirmat miercuri pentru Reuters o sursă informată în acest sens.

Totuşi, noile capacităţi, legate de încercările Rusiei de a dezvolta o armă spaţială, nu reprezintă o ameninţare urgentă la adresa Statelor Unite, a precizat sursa.

„Solicit ca preşedintele Biden să declasifice toate informaţiile legate de această ameninţare”

Informaţiile au ieşit la iveală, după ce reprezentantul Mike Turner, preşedintele republican al Comisiei pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor a SUA, a emis miercuri o declaraţie neobişnuită şi criptică în care a avertizat asupra unei „ameninţări grave la adresa securităţii naţionale.”

„Solicit ca preşedintele Biden să declasifice toate informaţiile legate de această ameninţare, astfel încât Congresul, administraţia şi aliaţii noştri să poată discuta deschis despre acţiunile necesare pentru a răspunde la această ameninţare”, a spus Turner în declaraţie, fără a oferi alte informaţii.

„Vom stabili cum să procedăm, dar astăzi nu pot împărtăşi nimic mai mult”

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Joe Biden, a refuzat să ofere prea multe detalii.

Acesta a declarat că va organiza o ședință de informare în Camera Reprezentanților pe 15 februarie pentru a discuta despre presupusa amenințare la adresa securității naționale a țării.

„Nu sunt în măsură să spun nimic mai mult astăzi”, a declarat Sullivan în cadrul unui briefing. „Aşa cum am spus, aştept cu nerăbdare discuţia cu (Turner) şi, evident, de acolo vom stabili cum să procedăm, dar astăzi nu pot împărtăşi nimic mai mult”, a declarat Sullivan.

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Mike Johnson (republican, din statul Louisiana), a indicat că nu vede niciun motiv de „alarmă publică.”

CITIȚI ȘI:

INTERVIU ISTORIC | Ce a răspuns Vladimir Putin la întrebarea „Cine a aruncat în aer Nord Stream?”. L-a luat prin surprindere pe Tucker Carlson

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?