Nouă ani de la catastrofa Deepwater Horizon: Creaturile mutante și bolnave care se mai găsesc pe fundul mării i-au șocat pe cercetători – GALERIE FOTO

Redactor:
Gandul
La nouă ani de la dezastrul Deepwater Horizon, pe fundul mării, la 1.800 de metri adâncime, se mai găsesc doar forme de viață mutante.

Imagini de la o expediție făcută în zona afectată din Golful Mexic confirmă cele mai pesimiste scenarii ale cercetătorilor, potrivit Atlas Obscura. Pe fundul mării se mai găsesc puține forme de viață – crabi și creveți – majoritatea cu tumore, paraziți sau cu membre și părți ale corpului lipsă.

Este posibil ca zona să fi fost afectată permanent și să nu refacă niciodată. Catastrofa petrolieră din Golful Mexic este considerată cea mai mare din întreaga istorie a Statelor Unite.

Dezastrul Deepwater Horizon s-a petrecut în aprilie 2010.

Foto: Wikipedia

Mai multe explozii au avut loc pe platforma de foraj Deepwater Horizon a companiei British Petroleum, situată în Golful Mexic la aproximativ 65 de kilometri sud de coasta statului american Louisiana. Cantități uriașe de petrol au ajuns în mare.

„Am văzut multe deformități, dar în general erau părți (ale corpurilor – n.e.) care lipseau”, a declarat un cercetător despre animalele observate pe fundul mării.

Crab bolnav, plin de paraziți (Foto: Atlas Obscura)

Mutațiile și tumorele apar la animalele din zonă după ce absorb cantități mari de toxine. 

Crevete cu tumoră
 

Inchide