Noul coronavirus din China este mult mai răspândit decât anunță bilanțul oficial, cred oamenii de știință

Redactor:
Mircea Olteanu
Noul coronavirus din China este mult mai răspândit decât anunță bilanțul oficial, cred oamenii de știință
Numărul persoanelor deja infectate cu noul coronavirus apărut în China este mult mai mare decât sugerează bilanțul oficial, potrivit mai multor oameni de știință britanici, relatează postul BBC News.

Până acum au fost confirmate aproape 50 de cazuri de infecții cu noul virus, însă experții din Marea Britanie estimează că numărul infecțiilor se apropie mai degrabă de 1.700.

„Sunt substanțial mai îngrijorat decât am fost acum o săptămână”, a spus prof. Neil Ferguson.

Estimările se bazează pe o cercetare realizată de Centrul MRC de Analiză a Bolilor Infecțioase Globale, din cadrul Imperial College London, care oferă consultanță guverne și entități internaționale, inclusiv guvernului britanic și Organizația Mondială a Sănătății.

Indiciul crucial în ceea ce privește amploarea problemei constă în cazurile detectate în alte țări.

Focarul inițial este orașul Wuhan din China centrală, dar au fost descoperite și două cazuri în Thailanda și unul în Japonia.

Potrivit prof. Ferguson, „pentru ca Wuhan să fi exportat trei cazuri în alte țări, s-ar presupune că ar trebui să fie mult mai multe cazuri au fost anunțate”.

Este imposibil de obținut un număr precis, dar modelele de evoluție a focarelor, care se bazează pe tipul virusului, populația locală și date privind zborurile internaționale, ne pot da o idee.

Aeroportul Internațional Wuhan deservește o populație de 19 milioane de oameni, însă doar 3.400 de oameni de aici pleacă zilnic în călătorii în alte țări.

Calculele detaliate, care au fost postate online înainte de publicarea lor într-o revistă științifică, au avut drept rezultat cifra de 1.700 de cazuri.

Până acum, în orașul chinez Wuhan au fost confirmate 41 de cazuri de infecție cu un nou coronavirus. Doi pacienți au decedat până acum.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit ușor de la o persoană la alta, altele, nu.

Virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni și a ucis 774, într-o epidemie care a afectat Asia și apoi 37 de țări, în perioada 2002 – 2003.

Un coronavirus este vinovat și de MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu), identificat inițial în Arabia Saudită, în 2012. MERS a ucis 851 de oameni la nivel global, potrivit OMS.

Noul coronavirus detectat în Wuhan nu pare a fi atât de puternic precum SARS și MERS, având drept simptome principale febra și dificultățile respiratorii.

Avertismentele medicilor

Potrivit unei informări recente a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Ministerului Sănătății, călătorii care planifică o călătorie în Wuhan ar trebui să evite vizitarea „pietelor umede” sau a locurilor unde sunt manipulate animale vii sau moarte sau păsări.

Ei sunt sfătuiți să respecte practicile de bună igienă a mâinilor și alimentelor și să evite contactul cu animale, în special cu păsări de curte, excrețiile lor și picăturile provenind de la acestea, anunță instituția.

„Călătorii cu simptome respiratorii care revin din Wuhan sau care au călătorit în China cu ședere în Wuhan ar trebui să se adreseze medicului și să îi menționeze istoricul de călătorie. Din cauza activității gripale epidemice intense din China, călătorii ar trebui să fie vaccinați anti-gripal cu minimum 2 săptămâni anterior deplasării, pentru a preveni o boala respiratorie severă”, avertizează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

 

Gigi Becali dă lovitura mult aşteptată la FCSB. O fostă câştigătoare a Ligii Campionilor a...
ULTIMA ORĂ. Tragedie în muzica românească. Îndrăgitul cântăreț a fost găsit mort
FOTO. Antonia a pozat într-un costum de baie, dar fanii au distrus-o pentru că e...
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Oficialii Moderna au recunoscut. ce se întâmplă cu injecţia lor: 'Dezvoltăm un alt vaccin'
Principalul consilier medical din Franţa: Noile tulpini de coronavirus echivaleză cu o nouă pandemie
BANCUL ZILEI – Cu nimfomana la psihiatru
Doi giganți farmaceutici mondiali renunță la dezvoltarea vaccinurilor anti-Covid din cauza rezultatelor slabe
ULTIMA ORĂ. Tragedie în muzica românească. Îndrăgitul cântăreț a fost găsit mort
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Detaliul extrem de CONTROVERSAT din imaginile cu Pământul dezvăluite recent de NASA
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Ce au voie românii să filmeze în spațiul public, de fapt. 4 situații de care...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Avertisment pentru persoanele deja vaccinate! Este BREAKING NEWS
Gina Pistol, într-o rochie mulată, în luna a șaptea de sarcină. Cât de mult s-a...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Zona din Bucureşti unde lucrau peste 100.000 de oameni pe care pandemia a transformat-o total...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide