Noul EL CHAPO este un FOST POLIȚIST, care a devenit miliardar. EL MENCHO deține puterea absolută și pune la cale cele mai grotești EXECUȚII

Noul EL CHAPO este un FOST POLIȚIST, care a devenit miliardar. EL MENCHO deține puterea absolută și pune la cale cele mai grotești EXECUȚII
Publicat: 17/02/2019, 20:30

A cultivat avocado, este mare fan al luptelor de cocoși, dar a lucrat și ca polițist. El Mencho este noua spaimă a autorităților americane, scrie The Daily Mirror.

Nemesio Oseguera-Cervantes – alias El Mencho – este cu atât mai temut, cu cât în trecut i-a răpit pe fiii milionari ai lui El Chapo.

După ce a pus bazele cartelului Noua Generație în statul Jalisco, în urmă cu zece ani, acesta și-a anunțat intențiile prin plasarea a 35 de cadavre mutilate pe străzile din Veracruz, la oră de vârf.

Doi ani mai târziu, „soldații” lui Mencho au violat, ucis și incendiat o fetiță de zece ani, pe care o confundaserăcu fiica unui traficant dintr-o bandă rivală.

În 2015, asasinii lui Mencho au executat un individ și pe fiul său cu ajutorul unor batoane de dinamită, atașate de corpurile victimelor.

Partenerul de afaceri al lui El Chapo, Ismael El Mayo Zambada, deține titlul de cel mai puternic traficant de droguri din lume. Pe de altă parte, Oseguera-Cervantes, de 52 de ani, este cel mai căutat traficant în lista DEA, cu o recompensă de 10 milioane de dolari pe capul său.

Drogurile lui El Mencho nu ajung doar în SUA, ci și în Europa, Australia, Africa și Asia.

„Este inamicul public numărul 1,” a declarat Paul Caine, șeful DEA Mexic, în timpul arestării lui Chapo, în 2016. „Și are o armată de mii de indivizi certați cu legea”.

Chapo, în vârstă de 61 de ani, a condus cartelul Sinaloa, dar a fost prins în 2016 și săptămâna trecută și-a aflat sentința. După arestarea sa, rivalii au dus o luptă violentă pentru a umple „vidul de influență”.

Fiii lui El Chapo – Ivan, 37 de ani și Guzman, 31 de ani – au fost răpiți dintr-un restaurant în 2016, chiar de oamenii lui Mencho. El Chapo a plătit 2 milioane de dolari pentru a-i elibera.

Diabeticul El Chapo, izolat în celula sa, nu pare să mai pună probleme lorzilor cocainei. Mai mult, Guzman face parte din vechea școală a traficanților, care se supun, încă, unor reguli ale mafiei, în timp ce El Mencho este noul lider al cartelurilor.

Cartelul lui Mencho își anunță atacurile pe rețelele de socializare și lasă pretutindeni cadavre dezmembrate, decapitate, astfel încât să le vadă toată lumea.

Mencho stă însă în umbră, nu apare în public și nu provoacă autoritățile, un gest care a dus la decăderea unor traficanți din trecut, precum Pablo Escobar în Columbia, ucis în 1993.

El Mencho nu se atinge de telefon și oamenii lui înarmați cu arme de asalt poartă uniforme negre, cu inscripția cartelului.

„Conduce cartelul ca pe o grupare paramilitară„, spune expertul în narcotraficanți, Daniel Solis. „Arsenalul lui face de râs armata. Știe cum se conduce o forță bine structurată, chiar de la Poliție. El Mencho a declarat că preferăsă moară luptând, decât să fie prins viu. Se așteaptă la același lucru și de la oamenii lui.”

Mencho are rădăcini modeste. A renunțat la școală la vârsta de 10 ani, pentru a lucra la plantația de avocado a familiei sale. Patru ani mai târziu, Mencho a devenit paznicul unei plantații de marijuana, după care a fugit în California, unde a devenit un traficant de droguri de mică anvergură. El și verii lui au fost prinși cu droguri și deportați la începutul anilor 1990.

La întoarcerea în Mexic, El Mencho a reușit să-și ascundă cazierul din SUA și a devenit polițist în statul Jalisco. A demisionat pentru a face parte din Cartelul Millennium, un vechi aliat al lui Chapo, apoi și-a făcut propria organizație, în urmă cu zece ani, cunoscută pentru crimele feroce.

„Metoda de ucidere seamănă cu cea a ISIS, nu a cartelurilor”, adaugă Solis. Când Mencho este încolțit, traficantul dă dovadă de cea mai violentă latura a sa.

1 mai 2015. Armata mexicană a pus la cale o lovitură contra traficantului El Mencho, în Operațiunea Jalisco. În zorii zilei, forțele speciale și federale au fost aduse cu două elicoptere militare la ferma unde se credea că se ascunde Mencho. Traficanții așteptau însă în două camioane blindate. Unul din elicoptere a fost doborât și opt soldați, dar și un polițist, au fost uciși.

După câteva ore, Mencho le-a ordonat oamenilor săi să dea foc la zeci de mașini, autobuze, camioane, benzinării și bănci pe care le confiscase – blocând traficul în Jalisco. Guvernul mexican a fost obligat să detașeze 10.000 de soldați pentru a securiza statul Jalisco.

Dacă El Mencho va fi prins, va avea aceeași soartă ca El Chapo, urmând să ajungă într-o închisoare din SUA. Dar DEA are dubii în privința realizării obiectivului. „Mencho este un criminal atât de violent, încât m-aș mira să fie prins în viață”, a declarat sursa din DEA.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini din închisoarea în care intri și nu mai știe nimeni de tine. Încă 2.000...
Ce s-a întâmplat în culise după episodul negru de pe Național Arena, la concertul trupei...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei....
„M-am simțit urmărită”: China a montat cronometre în toaletele publice pentru femei dintr-o destinație turistică...
O badantă de 27 de ani din Italia a fost arestată după ce a căutat...
E total schimbat după ce a învins cancerul! A slăbit ENORM și abia dacă îl...
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Motivul din spatele odioasei crime de la Oradea. Anchetatorii au dezvăluit de ce a fost...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Dacia lui CEAUȘESCU a ajuns la RAR 🚫 Mașina INTERZISĂ poporului român!
Americanii ştiu numărul soldaţilor pe care Rusia i-a pierdut în războiul din Ucraina
Metoda ANTICĂ de la indieni! Răcoare în casă cu un SINGUR vas de teracotă
UNGARIA, la ani lumină de România. Ungurii ne-au umilit la propriu
Babasha revine. Ce s-a întâmplat pe Arena Națională
Fiul Ancăi Molnar, ipostază sfâșietoare lângă sicriul make-up artistului. Mesajul publicat prin care își plânge...
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
Discuția dintre Rebecca și Antoni! Concurenta încearcă să-l asigure pe partenerul său că nu l-a...
Chris Martin, lecţie de iubire la al doilea concert Coldplay de pe Arena Naţională! A...
BANCUL ZILEI. Diriginta: - Alo, domnul Bulă? Să ştiţi că băiatul dumneavoastră a fugit de...
Grecia a închis școlile și Acropola din Atena din cauza valului de căldură
×