• Publicat:
Internațional

NYT: O înregistrare video pare să surprindă doborârea avionului ucrainean

NYT: O înregistrare video pare să surprindă doborârea avionului ucrainean
O înregistrare video verificată de cotidianul The New York Times pare să surprindă momentul în care o rachetă iraniană lovește un avion, în apropierea Aeroportului din Teheran, în zona în care s-a prăbușit o aeronavă de pasageri ucraineană despre care există suspiciuni că a fost doborâtă.

Înregistrarea video surprinde momentul în care o rachetă lovește un avion, deasupra localității Parand, în apropierea Aeroportului din Teheran.

O mică explozie se observă în momentul impactului. Avionul a continuat să zboare câteva minute, iar piloții au încercat să revină pe aeroport. Avionul s-a prăbușit în apropierea aeroportului din Teheran.

Avionul de pasageri ucrainean probabil a fost doborât cu o rachetă lansată de artileria antiaeriană iraniană, afirmă oficiali militari americani, în timp ce Guvernul Marii Britanii exprimă „preocupare” privind această ipoteză.

Administrația din Iran a respins speculațiile că ar fi doborât avionul de pasageri ucrainean, catalogând aceste idei drept „fără sens”.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737-800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbușirea aeronavei.

 

Tags:
Inchide