O adolescentă din Afganistan i-a trimis o scrisoare emoționantă Angelinei Jolie. Ce a decis vedeta, emisar special al ONU pentru refugiați

O adolescentă din Afganistan i-a trimis o scrisoare emoționantă Angelinei Jolie. Ce a decis vedeta, emisar special al ONU pentru refugiați
Publicat: 21/08/2021, 11:22
Actualizat: 21/08/2021, 11:47

Angelina Jolie și-a deschis un cont pe rețeaua de socializare Instagram pentru a transmite la cât mai multe persoane scrisoarea emoționantă pe care a primit-o de la o adolescentă din Afganistan. La aproximativ 14 ore de la prima postare, contul vedetei de la Hollywood, mamă adoptivă și în același timp emisar special al Organizației Națiunilor Unite pentru refugiați, avea 4,5 milioane de urmăritori, iar scrisoarea a devenit virală, cu peste 1,5 milioane de aprecieri.

„Aceasta este o scrisoare care mi-a fot trimisă de o adolescentă din Afganistan. Chiar acum, oamenii din Afganistan își pierd posibilitatea de a comunica pe rețele de socializare și de a se exprima liber/ Așa că am venit pe Instagram pentru a le împărtăși poveștile și vocile celor din toată lumea care se luptă pentru drepturile lor fundamentale”, a scris Angelina Jolie.

„Un eșec aproape imposibil de înțeles”

Vedeta și-a povestit propria experiență de la granița Afganistanului, unde a întâlnit refugiați afgani care fugeau de talibani, acum 20 de ani, cu două săptămâni de la tragedia din 11 septembrie.

„Este revoltător să vezi cum afganii sunt discolați încă o dată, de frica și incertitudinea care au pus stăpânire pe țara lor. Să stai atât timp și să cheltuiești atât de mulți bani, să verși atâta sânge și să pierzi atâtea vieți numai pentru a ajunge aici, totul este un eșec aproape imposibil de înțeles”, a scris vedeta.

„Să vezi cum refugiații afgani – unii dintre cei mai capabili din lume – sunt tratați timp de decenii ca o povară este de asemenea revoltător. Și să știi că, dacă ar fi avut instrumente și respect, cât de multe ar fi făcut pentru ei. Și să întâlnești atât de multe femei și fete care nu numai că au vrut să aibă parte de o educației, dar s-au și luptat pentru ea”, a transmis Angelina Jolie.

„Drepturile noastre au fost violate”

În scrisoarea trimisă adolescenta din Afganistan povestește despre teama de talibani și cât de greu este să studieze.

„Sunt o fată … (anonimizat). Trăiesc în … Afganistan, înainte ca talibanii să vină în …., toți mergeam la locul de muncă, la școală …, ca toată lumea. Toți aveam drepturi, eram liberi să ne apărăm drepturile, dar când au venit, ne este tuturor frică de ei și credem că toate visurile noastre s-au năruit, credem că drepturile noastre au fost violate”, a scris fata.

„Nu putem să ieșim afară. Studiul și munca sunt prea departe, dar unii oameni spun că talibanii se schimbă, dar nu cred asta pentru că au un trecut foarte rău (…) Viața noastră este întunecată, ne-am pierduți toți libertatea și suntem din nou încarcerați”, a scris fata din Afganistan

În finalul postării Angelina Jolie a promis că, la fel ca alții care sunt dedicați, nu va ignora acesta situație. „Voi continua să caut moduri în care să ajut. Și sper că mi vă veți alătura”, a scris emisarul special al ONU pentru refugiați.

În urma întâlnirii de vineri a miniştrilor de externe ai statelor membre NATO, reprezentanții Alianței Nord-Atlantice au transmis că suspendă orice ajutor  furnizat autorităților afgane.

Criza din Afganistan a provocat, ca într-un joc de domino, și criza refugiaților. Din pricina deteriorării situației, populația civilă cere acum protecție internațională, inclusiv în România. Gândul a publicat, ÎN EXCLUSIVITATE, mărturiile cutremurătoare pe care refugiații le-au făcut în tentativa de a-i îndupleca pe judecătorii români și de a obține luarea în custodia statului. Ei se tem că, odată predați noului regim de la Kabul, vor fi executați sub acuzația de trădare.

Demersurile Celulei de criză interinstituționale sunt în plină derulare pentru evacuarea românilor din Afganistan. Cetățeni români care au fost preluați de la Kabul ajung sâmbătă, în țară, la bordul aeronavei militare care i-a dus, în prima fază, în Islamabad.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE MOBILE. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vitamina care ar putea încetini îmbătrânirea