O clădire construită la Moscova de miliardarul Igor Kesaev a devenit CEL MAI ÎNALT ZGÂRIE-NORI DIN EUROPA – GALERIE FOTO

Publicat: 01/11/2012, 12:23
Actualizat: 01/02/2019, 14:44

Turnul Mercury City, construit în centrul financiar al Moscovei de miliardarul rus Igor Kesaev, a depășit clădirea Shard din Londra și a devenit cel mai înalt zgârie-nori din Europa, potrivit Bloomberg.

Mercury City a atins înălțimea maximă, de 339 metri, cu 29 de metri peste Shard. Informația urmează să fie anunțată joi de compania Mercury Development, potrivit unei invitații de presă.

Clădirea de 70 de etaje va fi finalizată în acest an.

Sursa foto:http://ro.wikipedia.org/

Kesaev a acumulat o avere de 1,8 miliarde de dolari în sectorul retailului cu produse alimentare și din tutun. Miliardarul este unul dintre cei câțiva investitori care au început să construiască zgârie-nori în Moscow City, centrul financiar al capitalei ruse.

Nu toate planurile anunțate pentru construcția de zgârie-nori în Moscova au avut același succes, potrivit Bloomberg.

Miliardarul Chalva Tchigirinski a renunțat, din cauza crizei financiare, la planul de a construi un turn de 612 metri, în timp ce Serghei Polonski, care a construit Federation Tower în Moscow City, a pierdut mai multe proiecte imobiliare din cauza datoriilor la bănci.

Sursa foto:http://ro.wikipedia.org/

Costurile finale ale Mercury City ar putea fi de 350 milioane de dolari, potrivit companiei Knight Frank. Clădirea are 90.000 de metri pătrați de spațiu pentru birorui, dar și apartamente de locuit care însumează 20.000 de metri pătrați.

Sursa foto:http://ro.wikipedia.org/

Sursa foto:http://ro.wikipedia.org/

Sursa foto:http://ro.wikipedia.org/

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase