O femeie a fost condamnată la 25 de ani de închisoare pentru că a lovit intenționat cu mașina doi copii, despre care credea că sunt membru ISIS, respectiv mexicancă

O femeie a fost condamnată la 25 de ani de închisoare pentru că a lovit intenționat cu mașina doi copii, despre care credea că sunt membru ISIS, respectiv mexicancă
Nicole Marie Poole Franklin / Sursa foto: Departamentul de Poliție din Clive
Publicat: 22/08/2021, 17:15
Actualizat: 22/08/2021, 17:18

O femeie din statul Iowa, Statele Unite ale Americii, a fost condamnată săptămâa aceasta de o istanță federală la 304 de luni de închisoare pentru săvârșirea a două infracțiuni motivate de ură, în decembrie 2019. Mai concret, era a vrut să omoare, lovind intenționat cu mașina, doi minori, un băiat despre care credea, de la distanță, că e membru ISIS, iar, la câteva minute distanță, o fată, pentru că era mexicancă, așa cum a recunoscut ulterior. În ambele situații, femeia a fugit de la locul accidentului.

Nicole Marie Poole Franklin, în vârstă de 42 de ani, a fost condamnată la două pedepse de câte 304 de luni, de executat în același timp, într-o închisoare federală, pentru două infracțiuni motivate de ură (hate crimes – engl.), din decembrie 2019, pe care le-a decunoscut în luna aprilie a acestui an și pentru care a fost deja condamnată de o instanța statală.

Potrivit unui documentelor din dosar și din timpul declarațiilor din ședința instanței, citate într-un comunicat al Departamentului de Justiție american, în data de 9 decemebrie 2019, femeia își conducea Jeep-ul Grand Cherokee pe o stradă din localitatea Des Moines, Iowa, când prima victimă, un băiat mergea pe trotuar împreună cu un al membri al familiei. Văzând copiii și fiind convinsă să sunt de origine din Orientul Mijlociu sau din Africa, femeia a tăiat curba și a lovit cu mașina pe unul dintre ei, băiatul de culoare de 12 ani, provocându-I răni, dar a plecat imediat de la locul accidentului.

A lovit intenționat și o adolescentă

După aproximativ o jumătate de oră, femeia a ajuns în apropierea unui liceu din localitatea Clive, unde a lovit intenționat o a doua victimă, o fată în vârstă de 14 ani, pentru că era mexicancă, așa cum a recoscut ulterior. Potrivit publicației Des Moines Register, fata a ămas pe jos inconștientă timp de 40 de minute, înainte să se trezească și să mergă la liceul din apriere pentru a suna poliția.

Și de la acest accident a fugit dar a fost prinsă și dusă la audieri după un scandal provocat la scurt timp, în mai puțin d eo oră, într-o benzinărie, unde ar fi încercat să fure ceva și ar fi adresat injurii rasiste celior din interior, care au chemat poliția. Potrivit relatărilor presei internaționale, femeia a fost legată de primul atac după ce ea ar fi spus polițiștilor că l-a lovit pe băiat pentru că arăta ca și cum ar fi membru ISIS.

„Nicole Poole Franklin a încercat să omoare doi copii din cauza felului în care arătau și a locului de unde credea că proveneau. Acest tip de ură și violență rasială nu au absolut niciun loc în această țară și nu vor fi tolerat de către Departamentul de Justiție”, a spus asistentul procurorului general al diviziei drepturilor civile, Kristen Clarke.

La fel, și agentul FBI care a fost implicat în acest caz a subliniat că instituția încurajează reclamațiile pentru a investiga aceste infracțiuni motivate de ură și pentru a face dreptate victimelor. Poole Franklin le-a cerut iertare victimelor și famiilor lor în instanță.

Istoric de boli mintale

Avocatul lui Poole Franklin a cerut instannței, înainte de pronuunțare, că ia în calcul bolile mintale severe ale femeiii, printre care schizofrenie, tulburare bipolară, sindrom post traumatic, depresie, anxietate și abuz de medicamente/droguri, dar judecătorul a considerat, când a pronunțat condamnarea, că femeia nu a reușit că obțină ajutprul de care avea nevoie, iar starea ei de sănătate este un pericol pentru ea și pentru ceilalți.

Într-un caz petrecut înaintea acestor atacuri, femeia fusese acuzată de hărțuire și violență domestică după ce și-a mușcat iubitul și l-a lovit în ceafă. În timpul confruntării, ea a luat un cuțit și ș-a amenințat repetad pe iubit că îl omoară. În plângere, iubitul spusese că femeia nu ăși luase medicamentele, dar ea a zis că nu avea o tulburare mintală pentru care să trebuiască să ia medicamente, potrivit publicației Des Moines Register.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers