Silviu Bănilă
23.11.2014
Internațional

O femeie a murit pe un aeroport din Rusia după ce stimulatorul său cardiac a interferat cu detectorul de metale

O femeie a murit pe un aeroport din Rusia după ce stimulatorul său cardiac a interferat cu detectorul de metale
O femeie care purta un stimulator cardiac în piept a murit după ce a trecut prin detectorul de metale al aeroportului din Ulan-Ude, Rusia.

Diana Tolstova, în vârstă de 30 de ani, a murit în incinta aeroportului la câteva minute după ce a trecut prin detectorul de metale. Soțul ei, Maxim, în vârstă de 33 de ani, a spus că au prezentat angajaților de pe aeroport documentele care atestau că Tolstova avea un stimulator cardiac – un dispozitiv care poate fi afectat de scannere.

„Nu știu de ce soția mea a trecut prin dreptul detectorului de metale”, a povestit soțul femeii decedate pentru agenția de știri Central European News. „I s-a făcut rău la poarta de îmbarcare și a leșinat. Am strigat după ajutor și medicii au venit după câteva minute, dar nu au știut ce să îi facă. Nu i-au acordat primul ajutor și nu au chemat ambulanța. Diana a murit în brațele mele”.

Oficialii de pe aeroport au spus că investighează cazul morții femeii. „Personalul aeroportului primește instrucțiuni clare despre cum să gestioneze persoanele cu stimulatoare cardiace și i-am avertizat că niciun asemenea pasager nu poate trece prin detectorul de metale”, a spus purtătorul de cuvânt al aeroportului.

„În condiții normale, se uită la documente și îi lasă să treacă. În acest caz, pacienta ori a uitat de proceduri, ori nu le-a cunoscut. Fiecare pacient primește un avertisment clar”, a mai precizat oficialul aeroportului.
 

Inchide