O fetiță din Siria și-a protejat fratele mai mic cu propriul trup. A stat sub DĂRÂMĂTURI timp de 17 ore

O fetiță din Siria și-a protejat fratele mai mic cu propriul trup. A stat sub DĂRÂMĂTURI timp de 17 ore
Publicat: 07/02/2023, 17:38

O fetiță de 7 ani a pus viața fratelui mai presus de orice. După cutremurele cumplite din Turcia și Siria, copila a stat sub dărâmături 17 ore, timp în care și-a protejat fratele.

Fotografia a fost postată pe Twitter de reprezentantul ONU, Mohamad Safa. El a spus că cei doi copii au stat sub dărâmături timp de 17 ore.

„Fetita de 7 ani care și-a ținut mâna pe capul fratelui ei pentru a-l proteja în timp ce au stat 17 ore sub dărâmături, a reușit în siguranță”, a scris acesta.

Multe persoane au comentat la postare: ”Se întâmplă minuni. Ce soră grozavă. L-a protejat cu dragoste într-o astfel de situație stresantă. Respect pentru toți salvatorii care lucrează necontenit”, a scris cineva.

„O, fie binecuvântată! Dragostea și rezistența copiilor mă fac să plâng”, a comentat altcineva.

„Wow! E un mic erou!”, a scris un alt utilizator.

Bilanţul cumulat al cutremurelor produse luni în sud-estul Turciei, în apropierea frontierei cu Siria, depăşeşte 5.000 de morţi, potrivit noilor date furnizate de autorităţile turce și peste 20.000 de răniți. Imagini apocaliptice în Turcia – Autostrada s-a prăbușit.

Circa 23 de milioane de persoane ar putea să fie afectate de cutremurele care au zguduit sud-estul Turciei şi nordul Siriei luni, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a promis sprijin pe termen lung după trimiterea primelor ajutoare de urgenţă, informează AFP.

Citește și…

Transgaz se oferă să trimită echipe în Turcia care să ajute la remedierea avariilor provocate de cutremurele care ai afectat regiunea

Un fotbalist a fost găsit MORT după seria de cutremure devastatoare din Turcia

Castel vechi de 2.000 de ani, DISTRUS de cutremurele din Turcia și Siria – FOTO

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase