O jurnalistă îl acuză pe Donald Trump că a violat-o în urmă cu 20 de ani

O jurnalistă îl acuză pe Donald Trump că a violat-o în urmă cu 20 de ani
Publicat: 22/06/2019, 14:56

Într-un eseu publicat vineri în The New York Magazine, jurnalista E. Jean Carroll a declarat că Donald Trump a violat-o în urmă cu 23 de ani, într-o cabină de probă a unui magazin de lux din New York,potrivit The Telegraph.

De cealaltă parte, Trump a declarat, vineri, că „nu a cunoscut-o niciodată” pe E. Jean Carroll și că povestea acesteia este una falsă. „Rușine celor care încearcă să inventeze povești false despre agresiuni sexuale pentru a-și face publicitate sau a vinde o carte sau a obține ceva politic”, a mai spus Trump.

Într-o fotografie publicată pe prima pagină a publicației americane, Carroll poartă o rochie marca Donna Karan pe care ar fi avut-o în acea zi și pe care ar fi îmbrăcat-o pentru prima dată de la acel incident.

În vârstă de 75 de ani, aceasta spune că a fost violată de Trump într-o cabină de probă a unui magazin de lux din New York, Bergdorf Goodman, în toamna anului 1995 sau în primvara lui 1996. Potrivit acesteia, Trump a abordat-o cerându-i sfatul legat de un cadou, iar ea l-a recunoscut ca fiind acel magnat din domeniul imobiliarelor. Trump s-a decis asupra unei piese de lenjerie intimă și a glumit spunându-i că ea ar trebui să o probeze. Aflată în cabina de probă, acesta a intrat peste ea și a violat-o, potrivit jurnalistei.

De asemenea, aceasta a spus că un prieten a sfătuit-o să nu depună plângere, pentru că avocații lui Trump ar fi distrus-o. Femeia a adăugat în eseu că a tăcut pentru că a fost „o lașă”.

În articolul intitulat „Hideous Men” (Bărbați hidoși), extras din noua sa carte, Carroll îi mai acuză de agresiune sexuală pe alți șase bărbați, printre care fostul președinte-director general al CBS Corporation, Les Moonves, care ar fi violat-o în 1997. Moonves, care și-a părăsit funcția pe fondul unor scandaluri sexuale, a negat noile acuzații.

În urmă cu 23 de ani, Donald Trump era căsătorit cu Marla Maples. Mariajul lor a durat șase ani și s-a încheiat în 1999.

Ivana, cea care i-a fost soție înainte de Marla, între anii 1977 – 1992, a susținut în documentele de divorț că Trump a violat-o în timpul mariajului lor, dar, și-a retractat spusele după ce acesta și-a lansat candidatura la președinția SUA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase