O româncă este pe lista candidaților selecționați pentru o misiune pe Marte

O româncă este pe lista candidaților selecționați pentru o misiune pe Marte
Publicat: 17/02/2015, 08:54

Mars One, un proiect privat care vizează trimiterea primilor oameni pe Marte, a anunțat numele celor 100 de candidați care s-au calificat mai departe după cea de-a treia rundă de selecție din acest proiect. Doar 40 dintre ei vor intra în programul de antrenament pentru o călătorie pe Marte, finanțată prin intermediul unei emisiuni TV de tip reality-show.

Andrea, în vârstă de 34 de ani, s-a născut în România, în prezent locuiește în Canada și deține dublă cetățenie româno-canadiană. Ea spune că este pasionată de tot ce are legătură cu știința, în special cu aviația și explorarea spațială. În prezent, ea urmează un curs pentru a obține licența de pilot autorizat și lucrează ca analist în industria IT din Canada. Spune că are un simț al umorului foarte sarcastic și că adoră provocările. „Aș vrea să plec pe Marte pentru că vreau să iau parte, în același timp, la istoria și viitorul omenirii. Mi-ar plăcea să fac parte din echipa care va construi fundația unei noi civilizații pe o nouă planetă. E doar o chestiune de timp până când omenirea va trebui să își găsească un nou habitat, pe o nouă planetă, iar această misiune reprezintă o oportunitate perfectă”, a spus Andreea.

„Cred că sunt un candidat potrivit pentru această misiune, pentru că sunt independentă, iubesc provocările și sunt suficient de încăpățânată pentru a nu renunța niciodată în fața problemelor, îmi place aventura, îmi place să-mi asum riscuri, sunt curioasă din fire și sunt demnă de încredere”, a adăugat ea.

Ea se declară interesată de pilotarea avioanelor, salturile cu parașuta, călătorii și explorarea planetei, jocul de șah și abordarea problemelor comune într-o lumină nouă. De asemenea, adoră desenele animate și tot ce are legătură cu Cosmosul.

Cei 100 de candidați rămași în cursă vor trece de acum înainte prin alte câteva runde de selecție care „se vor concentra pe alcătuirea de candidați care pot să suporte toate greutățile generate de o așezare umană permanentă pe Marte”, au spus coordonatorii proiectului Mars One. Candidații vor fi antrenați într-o replică a viitoarei reședințe marțiene, în care le vor fi testate aptitudinile și capacitatea de a lucra în echipă.

În final, 40 de candidați vor fi aleși pentru a urma un curs de antrenament specific pentru misiunea propriu-zisă. Ei vor urma un program de pregătire ce are o durată de opt ani, înainte ca telespectatorii acelui reality show de televiziune să voteze și să decidă componența finală a echipajului, care va fi alcătuit din patru persoane.

Încasările ce vor fi generate de această emisiune TV vor contribui la finanțarea misiunii spațiale spre Marte, al cărei cost estimativ este de 6 miliarde de dolari.

„Această reducere a numărului de candidați reprezintă un pas important în identificarea acelora care dețin calitățile necesare pentru a pleca pe Marte”, a declarat Bas Lansdorp, cofondator și CEO al proiectului Mars One. „Acești «marțieni» aspiranți oferă lumii întregi câteva detalii despre felul în care vor arăta exploratorii timpurilor moderne”, a adăugat el.

Administratorii proiectului Mars One au publicat pe site-ul inițiativei lista întreagă cu numele și profilurile tuturor celor 100 de candidați rămași în cursă. Ei sunt 50 de bărbați și 50 de femei, care au trecut cu succes de a treia rundă de selecție – depășind etapa interviurilor cu medicul șef al misiunii.

Cei 100 de candidați au fost selecționați dintr-un număr total de 202.586 de persoane care s-au înscris în acest proiect. După două runde de selecție, în urma cărora au fost selectați 660 de candidați, medicul-șef al misiunii, Norbert Kraft, a redus numărul acestora la 100.

Această listă de 100 de candidați este alcătuită din 39 de persoane din cele două Americi, 31 din Europa, 16 din Asia, șapte din Africa și șapte din Oceania.

Candidații care nu au fost selectați în această etapă vor putea să aplice din nou pentru proiectul Mars One în 2015.

Mars One este un proiect lansat de olandezul Bas Lansdorp, cofondator și președinte al companiei care are ca scop trimiterea, în 2024, a unui echipaj de patru voluntari pentru colonizarea planetei Marte, fără posibilitatea de a reveni pe Terra, după o călătorie care va dura șapte luni.

Călătoria spre Marte, care se află la o distanță de circa 64,3 milioane de kilometri de Terra, în funcție de poziționarea pe orbită, durează aproximativ 200 de zile.

Bugetul misiunii, de 6 miliarde de dolari, este mult mai mare decât suma de 1,8 miliarde de dolari cheltuită de NASA pentru roverul Curiosity, cel mai avansat robot trimis de pământeni pe Marte.

Mars One vrea să finanțeze proiectul prin intermediul unui reality-show TV, în cadrul căruia vor fi aleși cei 24 participanți și care va prezenta pregătirea acestora.

Potrivit site-ului oficial al misiunii, echipaje de patru astronauți vor fi lansate spre Marte din doi în doi ani, începând din 2024.

Peste 200.000 de persoane din 140 de țări s-au oferit voluntare pentru a face parte din proiect, care este privit de foarte mulți oameni cu scepticism, dar care, totuși, beneficiază de suportul laureatului olandez al premiului Nobel pentru fizică din 1999 Gerard’t Hooft.

Mars One a semnat un acord cu compania de televiziune Endemol, care produce multe emisiuni de tip reality show, pentru realizarea unei producții de acest tip în timpul selecției și antrenării voluntarilor care vor pleca pe Marte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”