O să iau cea mai GREA decizie din viața mea. Moment neobișnuit la un post de radio francez, cu un MINISTRU în rolul principal

O să iau cea mai GREA decizie din viața mea. Moment neobișnuit la un post de radio francez, cu un MINISTRU în rolul principal
Publicat: 28/08/2018, 13:42

Fostul prezentator tv și activist pentru mediu a demisionat după șirul de dezamăgiri și încercările eșuate de a rezolva problemele mediului înconjurător, scrie BBC.

Hulot a spus că s-a simțit ABSOLUT SINGUR în guvern. Decizia a luat-o prin surprindere chiar și pe soția acestuia. „O să iau… cea mai grea decizie din viața mea”, a declarat ministrul la radio France Inter. „O să plec din guvern”.

Hulot a mai spus că nu i-a anunțat în prealabil pe Macron sau pe premierul Edouard Philippe cu privire la decizia sa, deoarece a crezut că aceștia vor încerca să-l convingă să rămână în guvern.

Hulot este un personaj popular în Franța și corespondenții spun că plecarea lui reprezintă o LOVITURĂ DURĂ pentru Macron, un președinte tot mai nepopular în rândul cetățenilor, potrivit celor mai recente sondaje.

„Purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Benjamin Griveaux, a spus că regretă demisia lui Hulot. „Nu înțeleg de ce pleacă după ce a avut numeroase succese”, a declarat Griveaux pentru BFM TV.

Demisia survine la o zi după ce Executivul a anunțat relaxarea legislației privind vânătoarea. Hulot a declarat că decizia l-a conștientizat cu privire la impactul lobbyiștilor în interiorul politicii.

Ministrul a spus că își dorește ca demisia sa să fie un semnal de alarmă. „Sper ca decizia mea să nu fie văzută ca un act de demisie, ci de mobilizare”, a spus Hulot.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase