O valiză plină cu droguri a ajuns pe acoperișul unei case din Italia: ”Plouă cu cocaină”

O valiză plină cu droguri a ajuns pe acoperișul unei case din Italia: ”Plouă cu cocaină”
Foto: Profimedia
Publicat: 19/07/2021, 13:52
Actualizat: 19/07/2021, 13:53

O valiză plină cu droguri a fost aruncată în mod intenționat dintr-un avion, însă nu a aterizat unde ar fi trebuit. Valiză a ajuns pe acoperișul unei case din Sardinia, iar zgomotul produs i-a panicat pe proprietari. Drogurile valorează peste 9 milioane de euro.

„Plouă cu cocaină în Sardinia”, a scris presa italiană. Valiza conţinea 8,5 kg cocaină.

Se pare că avionul a decolat de pe un mic aeroport din Roma și a trecut peste provincia Nuoro din nord-estul Sardiniei, înainte de a se îndrepta spre vest, până la Baratili San Pietro, în provincia Oristano, unde a dispărut de pe radar timp de aproximativ 20 de minute.

Polițiștii au spus că aeronava a dispărut din radar în minutele dinaintea căderii valizei, deoarece zbura la o altitudine foarte mică.

„Analiza GPS-ului localizat la bordul avionului a confirmat că în acele 20 de minute aeronava a efectuat mai multe ture în zona de deasupra locului unde a fost descoperită valiza”, a spus poliția.

Valiza trebuia să ajungă la traficanții de droguri

Valiza trebuia să cadă în mâinile traficanților de droguri care așteptau la sol în Baratili San Pietro, un oraș cu aproximativ 1.200 de oameni din Sardinia. În schimb, a aterizat pe acoperișul unei case, zdrobind un panou solar.

Proprietarii au auzit un zgomot puternic și au chemat imediat poliția.

Ancheta a durat patru luni, iar poliția l-a arestat marți pe pilotul avionului, un bărbat de 28 de ani din Roma.

Poliția este încă în căutarea traficanților care ar fi trebuit să primească drogurile.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult