Oficial le merge bine! Joe Biden l-a scos pe Emmanuel Macron la o înghețată. Fotografia postată pe contul de Twitter al liderului de la Casa Albă a devenit virală

Oficial le merge bine! Joe Biden l-a scos pe Emmanuel Macron la o înghețată. Fotografia postată pe contul de Twitter al liderului de la Casa Albă a devenit virală
Publicat: 01/12/2022, 20:01
Actualizat: 01/12/2022, 20:38

Aflat în vizită oficială în SUA, Emmanuel Macron și Joe Biden și-au făcut puțin timp și pentru o porție de relaxare. Cei doi și-au scos soțiile la un restaurant scump din Washington, în prima seară a vizitei președintelui Franței în America. Fotografia de la masa președinților a fost publicată pe contul de Twitter al liderului de la Casa Albă, devenind virală. „Urându-le bun-venit prietenilor în oraș”, este comentariul scris în dreptul imaginii postate. În timp ce Jill Biden și Brigitte Macron au în față doar pahare cu apă, soții lor se delectează cu înghețată.

Liderul de la Élysée a mai fost în Statele Unite ale Americii, în vizită de stat, în 2018

Preşedintele Emmanuel Macron se află în vizită de stat la Washington în perioada 29 noiembrie -2 decembrie 2022. Şeful statului francez s-a întâlnit miercuri, după sosire, cu vicepreşedinta americană Kamala Harris, la NASA, iar apoi, seara, împreună cu soţia sa, au luat masa cu soții Biden.

Macron va vizita New Orleans, fiind primul președinte francez care va ajunge în metropolă în ultimii 45 de ani. Liderul de la Élysée a mai fost în Statele Unite ale Americii în vizită de stat în 2018, când președinte era Donald Trump.

Alianţa Franţei cu Statele Unite este „mai puternică decât orice”

Scopul acestei vizite oficiale este relansarea relației dintre Franţa şi Statele Unite. Emmanuel Macron a subliniat miercuri seara că alianţa Franţei cu SUA este ”mai puternică decât orice.”

Într-un discurs pe care l-a susţinut în faţa unor membri ai comunităţii franceze, la Ambasada Franţei din Washington, el a pledat ”să încercăm împreună să fim la înălţimea a ceea ce istoria a pecetluit între noi, o alianţă mai puternică decât orice.”

Totodată, președintele Macron a apreciat că această a doua sa vizită de stat în Statele Unite, după cea din 2018, ”arată de asemenea forţa, legătura dintre Statele Unite şi Franţa.”

Discuții despre locul Europei și al Franței în competiția globală, în special cu China

Discuţiile dintre Biden şi Macron, care vor fi precedate de un dineu informal, se vor axa pe războiul din Ucraina şi vor mai aborda subiecte precum China, Iran, regiunea indo-pacifică şi cooperarea economică, de exemplu în sectorul energetic, potrivit unui comunicat emis de administraţia americană în avans.

Președintele Emmanuel Macron a sosit la Washington într-un context internațional tensionat din cauza războiului din Ucraina. De asemenea, această vizită este și un bun prilej pentru a vorbi despre locul Europei și al Franței în competiția globală, în special cu China.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase