Olaf Scholz i-a reiterat lui Benjamin Netanyahu solidaritatea Germaniei cu Israelul, dar i-a cerut protejarea civililor din Fâșia Gaza

Olaf Scholz i-a reiterat lui Benjamin Netanyahu solidaritatea Germaniei cu Israelul, dar i-a cerut protejarea civililor din Fâșia Gaza
Publicat: 01/11/2023, 22:16

Cancelarul Olaf Scholz a reafirmat, miercuri, într-o conversație cu premierul Benjamin Netanyahu, solidaritatea Germaniei cu Israelul, dar a cerut armatei israeliene să protejeze populația civilă din Fâșia Gaza și să permită accesul organizațiilor umanitare, iar cei doi lideri au convenit că sunt necesare eforturi pentru evitarea extinderii conflictului.

”Cancelarul Olaf Scholz a discutat din nou, prin telefon, cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu. Premierul Israelului l-a informat pe cancelarul Germaniei despre actuala situație din Israel după atacurile teroriste comise de Hamas și despre noile operațiuni militare israeliene din Fâșia Gaza”, anunță Guvernul de la Berlin, conform unui comunicat postat pe site-ul oficial.

Cancelarul Olaf Scholz a reafirmat ”solidaritatea constantă a Germaniei cu Israelul”. ”Pe de altă parte, a evidențiat importanța protejării civililor și furnizării de asistență umanitară populației din Fâșia Gaza. A salutat faptul că au fost transferați pentru prima dată prin punctul de trecere Rafah răniți din Fâșia Gaza în unități medicale din Egipt”, precizează Guvernul de la Berlin, subliniind că autoritățile germane oferă asistență umanitară destinată civililor palestinieni.

Olaf Scholz și Benjamin Netanyahu au convenit să continue colaborarea ”în scopul evitării extinderii conflictului”, subliniază Guvernul german.

Premierul Benjamin Netanyahu i-a oferit cancelarului Olaf Scholz ”informații despre situația de pe câmpul de luptă” și i-a mulțumit pentru ”sprijinul constant oferit Israelului”, a comunicat Guvernul Israelului.

Națiunile Unite și Uniunea Europeană au condamnat atacurile armatei israeliene asupra taberei de refugiați Jabaliya din Fâșia Gaza.

”Ținând cont de numărul mare de victime civile și de amploarea distrugerilor produse prin raidurile aeriene consecutive asupra taberei de refugiați Jabaliya, ne temem că aceste atacuri disproporționate pot fi crime de război”, a anunțat, miercuri seară, Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului, potrivit unui comunicat postat pe platforma de microblogging X.

”Sunt îngrozit de numărul mare de victime rezultate în urma bombardamentului israelian asupra taberei de refugiați Jabaliya”, a declarat, la rândul său, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate.

Armata israeliană a recunoscut, marți seară, atacarea taberei de refugiați Jabaliya, aflată la periferia orașului Gaza. Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza a raportat moartea a 50 de persoane în atac, precizând că sunt civili. Un nou atac a avut loc miercuri. Armata israeliană susține că a eliminat un lider operațional al Hamas în primul atac asupra taberei de refugiați.

Foto: Profimedia

Citește și:

Administrația SUA analizează opțiuni pentru stabilizarea post-conflict a Fâșiei Gaza / Casa Albă: „Hamas nu poate fi viitorul”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
De ce și-a întrerupt, de fapt, David Popovici studiile universitare, după doar câteva luni de...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
A fost Caligula cel mai nebun dintre împărații romani? L-a amenințat pe zeul Jupiter că-l...