Olaf Scholz reafirmă susținerea Germaniei pentru Israel / Recep Erdogan condamnă atacurile israeliene asupra civililor palestinieni

Olaf Scholz reafirmă susținerea Germaniei pentru Israel / Recep Erdogan condamnă atacurile israeliene asupra civililor palestinieni
Publicat: 17/11/2023, 21:12

Cancelarul Olaf Scholz a reafirmat vineri, cu ocazia întâlnirii cu președintele Turciei, Recep Erdogan, solidaritatea Germaniei cu Israelul, dar liderul de la Ankara a criticat din nou atacurile armatei israeliene asupra civililor din Fâșia Gaza.

”Cine cunoaște Germania știe că solidaritatea noastră cu Israelul nu este negociabilă”, a afirmat cancelarul Olaf Scholz în conferința de presă organizată la Berlin împreună cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Olaf Scholz a subliniat că dreptul statului Israel la existență este ”incontestabil”. Recep Erdogan afirmase săptămâna trecută că legitimitatea statului Israel este ”pusă sub semnul întrebării din cauza propriului fascism”. Scholz catalogase ca fiind ”absurde” acuzațiile lui Erdogan.

Vineri, Olaf Scholz a cerut din nou Israelului să evite atacurile asupra civililor palestinieni. ”Fiecare viață are o valoare egală”, a subliniat cancelarul Germaniei, potrivit publicației Süddeutsche Zeitung. Liderul de la Berlin a notat că ”discuțiile directe” cu Erdogan sunt ”foarte bune”, pentru clarificarea pozițiilor și identificarea modalităților de cooperare.

Însă Recep Erdogan a observat că întreaga lume vorbește doar despre atacurile comise de militanții islamiști palestinieni asupra Israelului pe 7 octombrie și de ostaticii israelieni din Fâșia Gaza, ignorând atacurile armatei israeliene asupra civililor.

Liderul Turciei a acuzat că și Israelul a capturat palestinieni și a condamnat vehement ”bombardamentele asupra spitalelor palestiniene și uciderea copiilor”. ”Nu au dreptul să facă aceste lucruri”, a insistat Erdogan, citat de cotidianul Le Monde.

Olaf Scholz a evocat necesitatea ”pauzelor umanitare” în Fâșia Gaza, în timp ce Recep Erdogan a cerut instituirea unui armistițiu general.

”Germania și Turcia trebuie să susțină ajungerea la un armistițiu, pentru a evita escaladarea conflictului”, a declarat Erdogan. Atât Scholz, cât și Erdogan au exprimat susținere pentru relansarea eforturilor diplomatice în sensul ajungerii la soluția coexistenței a două state, israelian și palestinian.

Bilanțul bombardamentelor israeliene asupra Fâșiei Gaza a depășit 12.000 de morți, inclusiv aproximativ 5.000 de minori, a anunțat vineri seară Ministerul local al Sănătății. Aproximativ 30.000 de persoane au fost rănite.

În Israel, atacurile armate comise pe 7 octombrie de militanți ai grupurilor palestiniene Hamas și Jihadul Islamic s-au soldat cu aproximativ 1.200 de morți și 5.400 de răniți, iar 239 de persoane răpite din Israel sunt ostatice în Fâșia Gaza.

Foto: Profimedia

Citește și:

Austria menține opoziția privind extinderea Schengen / ”Poziția de veto a Austriei nu este îndreptată împotriva Bulgariei și a României”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Vremea se încălzește! Ce temperaturi au anunțat meteorologii?