Oligarh rus: „Pierderea de vieți omenești din Ucraina este o tragedie”. Miliardarul cere o rezolvare pe cale diplomatică a conflictului

Oligarh rus: „Pierderea de vieți omenești din Ucraina este o tragedie”. Miliardarul cere o rezolvare pe cale diplomatică a conflictului
Miliardarul rus Vladimir Lisin. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 07/03/2022, 20:46
Actualizat: 07/03/2022, 22:10

Oligarhul rus Vladimir Lisin, patronul producătorului de oțel NLMK, le-a transmis angajaților săi că pierderile de vieți omenești din Ucraina reprezintă „o tragedie greu de justificat” și a cerut o soluționare pe cale diplomatică a conflictului.

Lisin, președintele și principalul acționar al NLMK, a declarat, într-o scrisoare adresată personalului companiei, că atât el, cât și restul consiliului de administrație al firmei, speră ca războiul din Ucraina să se încheie cât mai curând, informează Reuters.

Scrisoarea adresată personalului a fost postată de un angajat pe o rețea de socializare.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat, ulterior, că scrisoarea este autentică.

A treia rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina are loc luni

A treia rundă de negocieri de pace dintre Ucraina și Rusia este programată să înceapă luni, la ora 16:00, a anunțat, pe Twitter, consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak.

Agenția de presă de stat rusă TASS a anunțat duminică faptul că negociatorul rus Leonid Slutsky a confirmat, de asemenea, că discuțiile vor avea loc pe 7 martie.

Locația acestei întâlniri nu a fost dezvăluită. Prima rundă de discuții a avut loc pe 28 februarie, iar a doua pe 3 martie, ambele desfășurându-se în Belarus.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov și omologul său ucrainean Dmitro Kuleba se vor întâlni joi în Antalya, Turcia, a transmis Lavrov.

Citește și: Topul celor mai bogați oligarhi ruși. Averea lor ajunge la peste 100 miliarde de dolari

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase