Pandemia Covid-19 a pus la pământul turismul din Hong Kong. Planul incredibil prin care autoritățile vor să readucă vizitatorii

Pandemia Covid-19 a pus la pământul turismul din Hong Kong. Planul incredibil prin care autoritățile vor să readucă vizitatorii
Pandemia Covid-19 a pus la pământul turismul din Hong Kong. Planul incredibil prin care autoritățile vor să readucă vizitatorii / Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 07/10/2022, 12:02

Pandemia Covid-19 a pus la pământ turismul din Hong Kong, drept pentru care autoritățile pregătesc ceva nemaiauzit, o mutare menită a readuce vizitatorii în frumosul oraș de pe coasta Chinei. Concret, vor fi oferite cu titlu gratuit până la 500.000 de bilete de avion tuturor celor care vor să petreacă zile de neuitat în Hong Kong.

Înainte de izbucnirea pandemiei Covid, Hong Kongul era vizitat anual de milioane de turiști. Acum, doar câteva sute de mii s-au mai aventurat în această parte de lume.

Soluția: 500.000 de bilete de avion gratuite!

Potrivit BBC, care citează autorități ale orașului, Hong Kong va oferi 500.000 de bilete de avion gratuite celor care vor să viziteze orașul, începând cu anul  2023. Prin această măsură, se urmărește refacerea industriei turismului, dar și a celorlalte, grav afectate de efectele pandemiei Covid-19. Primul pas a fost deja făcut, în sensul că autoritățile au început deja să anuleze unele dintre restricţiile impuse pe perioada pandemiei.

„Autorităţile aeroportuare vor finaliza aranjamentul împreună cu companiile aeriene. Odată ce guvernul va anunța că va elimina toate restricțiile Covid-19 pentru călătorii care sosesc, vom lansa campanii  pentru biletele de avion gratuite”, a explicat Dane Cheng, directorul executiv al companiei Hong Kong Tourism Board.

El a adăugat că biletele gratuite fuseseră oricum achiziționate de stat, în perioada pandemiei, pentru a sprijini companiile aeriene din Hong Kong. Acum, biletele vor fi distribuite, începând cu 2023, turiștilor care vor să viziteze orașul.

Probleme cu operatorii aerieni

Totuși, în pofita eforturilor depuse de autorităţi, companiile aeriene importante încă întâmpină dificultăți în reluarea, la un nivel normal, a activității.

De exemplu, Virgin Atlantic a anunțat că își va închide biroul din Hong Kong și că nu va mai oferi zboruri între acest oraș de pe coasta Chinei și Londra. Virgin Atlantic opera de 30 de ani în Hong Kong. „Complexitățile operaționale semnificative din cauza închiderii în curs de desfășurare a spațiului aerian rusesc au contribuit la decizia comercială de a nu relua zborurile în martie 2023, așa cum era planificat”, a explicat un reprezentant al transportatorului britanic.

Hong Kong, 56 de milioane de vizitatori în 2019!

Hong Kong se numără printre orașele din lume cu cele mai dure restricţii impuse în pandemia Covid-19.

Din dorința de a reveni cât mai repede la normalitate, autoritățile din Hong Kong au decis să nu mai ceară persoanelor care sosesc în oraș să intre în carantină sau să prezinte un test Covid negativ.

Prudence Lai, analist la firma de cercetare de piață Euromonitor International, afirmă că oferta de bilete de avion gratuite va ajuta la revenirea în topul destinațiilor pentru Hong Kong. „Statutul pre-Covid al Hong Kongului reprezintă potențialul pieței pentru o redresare completă”.

Hong Kong a avut în primele opt luni ale anului 2022 doar 184.000 de vizitatori. În 2019, 56 de milioane de oameni au vizitat orașul!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase