• Publicat:
Internațional

Panică pe burse după ce virusul care a înspăimântat China a ajuns în SUA

Panică pe burse după ce virusul care a înspăimântat China a ajuns în SUA
Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Epidemiilor a depistat în Statele Unite primul caz de coronavirus provenind din China, urmând să facă un anunț oficial marți seară, afirmă surse citate de CNN.

Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Epidemiilor a depistat în statul american Washington un prim caz de coronavirus provenind din China. Oficialii urmează să facă un anunț oficial marți seară, potrivit CNN.

Individul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, nu a vizitat orașul chinez Wuhan, de unde au apărut numeroase cazuri de îmbolnăviri, dar a călătorit în regiune, a precizat Nancy Messonnier, directoarea Centrului pentru boli respiratorii din cadrul CDC, într-o teleconferință cu presa.

Virusul a fost depistat prima dată în decembrie 2019 în Wuhan, China. Bilanțul deceselor provocate de noua tulpină de coronavirus, asemănătoare virusului gripal, a cărei transmitere de la om la om a fost confirmată de oamenii de știință, a crescut marți la șase victime, iar numărul cazurilor de îmbolnăviri a trecut de 300. Cincisprezece membri ai personalului medical din China se află printre pacienții infectați.

Până acum, virusul a fost depistat în șapte țări. 

Beijingul a anunțat marți că a clasat epidemia în aceeași categorie cu SARS. Izolarea devine astfel obligatorie pentru persoanele la care boala a fost detectată. Măsuri de carantină pot fi decretate.

Anunțul a făcut piețele să reacționeze imediat, scrie un internaut pe Twitter.

Inchide