Papa Francisc a întrerupt audiența generală de la Vatican ca să vorbească la telefon. Al cui nume a apărut pe ecranul aparatului

Papa Francisc a întrerupt audiența generală de la Vatican ca să vorbească la telefon. Al cui nume a apărut pe ecranul aparatului
Papa Francisc a întrerupt audiența generală de la Vatican ca să vorbească la telefon. Al cui nume a apărut pe ecran / Sursa FOTO: catholicnewsagency.com
Publicat: 12/08/2021, 13:45

Gest total neașteptat făcut de Suveranul pontif. Papa Francisc i-a surprins miercuri, 11 august, pe credincioşi întrerupând audienţa generală pentru a vorbi în privat la telefon. Această convorbire, ceva neobișnuit, a intrigat mass-media şi pe participanţi în ultimele ore.

Suveranul pontif era pe punctul de a încheia audienţa generală desfăşurată în Aula Paul al VI-lea a Vaticanului când unul dintre asistenţii săi a intrat brusc în sală pentru a-i comunica ceva.

Dialog aprins, după gesturile făcute de Papa Francisc

Papa Francisc, acoperit de asistentul care s-a plasat în faţa lui, a răspuns la telefon şi a vorbit pentru câteva momente cu o interlocutorul său. Liderul Bisericii Catolice a afișat o faţă liniştită, dar gesticulând cu mâinile. Întreaga scenă a fost captată de camerele de televiziune. Sfântul părinte chiar a ieşit pentru câteva clipe din Aula Paul al VI-lea, pentru a se întoarce apoi şi a se despărţi de credincioşii care îl aşteptau.

Este vorba de un gest neobişnuit, despre care s-a scris mult în ultimele ore. Deocamdată, nici Vaticanul și nici mijloacele sale de comunicare nu au făcut referire la aceste momente. Ceea ce pare evident este că era vorba de un apel urgent, care nu putea fi amânat, având în vedere întreruperea audienţei generale de către asistentul său.

Pe ecranul telefonului s-a putut citi numele arhiepiscopului Edgar Pena Parra, care a fost numit recent substitut pentru Afacerile generale ale Secretariatului de Stat al Vaticanului, punctează presa italiană.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase