Papa Francisc, cea mai riscantă declarație de până acum: ”Lucrurile se îndreaptă în această direcție”

Redactor:
Mihai Schiau
Papa Francisc, cea mai riscantă declarație de până acum: ”Lucrurile se îndreaptă în această direcție”
Papa Francisc a declarat marți că este de părere că interdicția privind posibilitatea ca femeile să devină preoți nu se va schimba niciodată.

Susținând o conferință de presă la bordul avionului cu care se întorcea la Roma, după o vizită în Suedia, Suveranul Pontif a fost întrebat de o jurnalistă suedeză dacă Biserica Catolică le va permite vreodată femeilor să devină preoți, subliniind faptul că Papa a fost primit în țara nordică de șefa Bisericii Luterane, care este o femeie.

„Sfântul Papa Ioan Paul al II-lea a avut o ultimă mențiune clară în această privință”, a răspuns Papa Francisc, referindu-se la un document din anul 1994, prin care Papa Ioan Paul al II-lea a pus capăt discuțiile referitoare la posibilitatea ca o femeie să devină preot.

Întrebat din nou, dacă această interdicție va fi menținută pentru totdeauna, Suveranul Pontif a precizat, citat de Times of Malta, că „cine citește cu atenție declarația Papei Ioan Paul al II-lea va vedea că se îndreaptă în această direcție”.

Regula impusă de Biserica Catolică este că femeile nu pot avea această calitate pentru că Iisus a ales ca toți apostolii săi să fie bărbați.

În luna august, Papa Francisc a înființat o comisie care să studieze rolul femeilor-diaconi în creștinismul timpuriu, oferind astfel speranțe militanților pentru egalitatea de șanse care își doresc că într-o zi femeile să aibă un cuvânt mai important de spus în cadrul Bisericii Catolice care are 1,2 miliarde de membri. 

Inchide