Papa Francisc critică „epidemia de animozitate” la adresa minorităților

Redactor:
Raluca Pancu
Papa Francisc critică „epidemia de animozitate” la adresa minorităților
La mai puțin de două săptămâni de la victoria lui Donald Trump la Casa Albă, Papa Francisc lansează critici cu privire la ascensiunea naționalismului populist. Papa Francisc a invocat, în acest sens, existența unei "epidemii a animozității" pe criterii religioase și etnice cu privire la minorități, fenomen care duce la slăbirea societății, potrivit The Guardian.

La mai puțin de două săptămâni de la câștigarea scrutinului prezidențial din SUA de către Donald Trump, al cărui discurs a redat retorica partidelor anti-imigrație din Europa, Papa Francisc susține că oamenii nu ar trebui să se urască între ei pentru că sunt diferiți. Declarația sa vine în contextul în care pontiful argentinian, în vârstă de 79 de ani, și-a manifestat sprijinul față de imigranți în repetate rânduri.

„Câte răni se adâncesc pe fondul acestei epidemii a animozității și violenței, care lasă urme pe trupurile celor care nu se pot apăra, pentru că vocea lor este redusă la tăcere de această patologie a indiferenței (…) Vedem, de exemplu, cât de ușor cei dintre noi care au statutul de „străin”, fie că e vorba de un imigrant sau de un refugiat, devin o amenințare și îi vedem ca pe un inamic”, a declarat Papa Francisc, sâmbătă, în cadrul unei ceremonii la Vatican, în cadrul căreia a ridicat la rang de cardinal 17 prelați. 

Între 9 noiembrie (prima zi după alegerile prezidențiale din SUA) și 14 noiembrie, au fost raportate 437 de cazuri de intimidare și hărțuire în SUA, 225 dintre acestea având la bază discursul anti-imigraționist și ura împotriva oamenilor de culoare , potrivit Southern Poverty Law Center.

 

 

Inchide