Papa Francisc: Întreaga Europă trebuie să împartă responsabilitatea pentru migranţi

Papa Francisc: Întreaga Europă trebuie să împartă responsabilitatea pentru migranţi
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22/12/2021, 15:52

Papa Francisc a declarat miercuri că toate țările europene trebuie să împartă responsabilitatea pentru migranții care sosesc pe continent și de a-i ajuta pe aceștia să se integreze.

Suveranul Pontif a îndemnat națiunile să își „deschidă ușa inimii”, informează Agerpres.

Acesta a spus că a putut să atingă „umanitatea rănită” a migranților în timpul călătoriei sale în Cipru și Grecia, de la începutul acestei luni.

„De asemenea, am putut să văd cum doar câteva ţări europene suportă cea mai mare parte a consecinţelor fenomenului migraţiei în zona mediteraneană. În realitate, este nevoie de o responsabilitate comună din partea tuturor statelor, de la care nicio ţară nu se poate sustrage, pentru că este o problemă de umanitate”, a spus Papa Francisc.

Declarația Suveranului Pontif vine în contextul în care țările din prima linie a migrației, printre care Cipru, Italia, Grecia și Malta, au făcut în repetate rânduri apeluri la celelalte țări europene, pentru ca și acestea să își asume responsabilitatea pentru migranții care traversează Mediterana către Europa.

„Aceşti oameni trebuie salvaţi, dar este extrem de nedrept ca doar Italia să facă acest lucru numai pentru că se află în prima linie a sosirii migranţilor în Europa”, a declarat ministrul italian de Interne, Luciana Lamorgese, luna trecută după ce 800 de migranţi au fost salvaţi în Mediterana.

Papa Francisc: Să nu fim nepăsători

Circa 54.000 de migranţi au sosit în Italia în acest an, în creştere de la aproximativ 30.000 anul trecut.

Papa Francisc a declarat că speră ca mai multe ţări europene să permită grupurilor locale ale Bisericii să aducă mai mulţi refugiaţi şi migranţi şi să-i ajute să se integreze.

„Nu trebuie decât să deschideţi o uşă, uşa inimii. Să nu fim nepăsători în acest Crăciun”, a mai spus Papa Francisc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase