Papa Francisc: ”Nu trebuie să-l căutăm pe Dumnezeu în vise şi imagini de măreţie şi putere”

Papa Francisc: ”Nu trebuie să-l căutăm pe Dumnezeu în vise şi imagini de măreţie şi putere”
Publicat: 22/08/2021, 15:42
Actualizat: 22/08/2021, 15:42

Papa Francisc a declarat, duminică, în Piaţa Sf. Petru din Vatican, că Dumnezeu nu ar trebui căutat în vise şi imagini de măreţie şi putere, ci trebuie să-l recunoaştem în umanitatea lui Iisus, adică în oamenii „cu care ne întâlnim pe calea vieţii”.

„Nu trebuie să-l căutăm pe Dumnezeu în vise şi imagini de măreţie şi putere, ci trebuie să-l recunoaştem în umanitatea lui Iisus şi, în consecinţă, în cea a fraţilor şi surorilor cu care ne întâlnim pe calea vieţii”, a spus suveranul pontif în cuvântarea care a însoţit rugăciunea ”Îngerul Domnului” de duminică.

„Dumnezeu s-a făcut trup şi sânge, s-a coborât pentru a deveni om, asemenea nouă, s-a smerit până la punctul de a lua asupra sa suferinţele şi păcatele noastre şi ne cere să-l cautăm nu înafara vieţii şi a istoriei, ci în relaţia cu Hristos şi cu fraţii”, a adăugat papa Francisc, potrivit Agerpres.

„Haideţi să cerem harul de a ne lăsa provocaţi”

Liderul de la Vatican a mai precizat că ”și în prezent revelaţia lui Dumnezeu în umanitatea lui Iisus poate provoca scandal şi nu este uşor de acceptat, iar Iisus afirmă că adevărata pâine a mântuirii, ce transmite viaţa veşnică, este însăşi trupul său şi că, înainte de a respecta legi şi a împlini precepte religioase, pentru a intra în comuniune cu Dumnezeu este necesară trăirea unei relaţii reale şi concrete cu El”.

De asemenea, acesta îndeamnă credincioșii să nu fie uimiți în cazul în care Iisus Hristos ne provoacă o ”criză”. „Dimpotrivă, ar trebui să ne îngrijorăm dacă nu ne provoacă o criză, pentru că este posibil să-I fi diminuat mesajul! Haideţi să cerem harul de a ne lăsa provocaţi”.