Papa Francisc, prima călătorie de la apariția pandemiei de COVID-19

Papa Francisc, prima călătorie de la apariția pandemiei de COVID-19
Papa Francisc, criticat pentru că nu poartă mască de protecţie / Foto: Hepta
Publicat: 05/09/2020, 20:07
Actualizat: 05/09/2020, 20:09

Luna viitoare, Papa Francisc va vizita oraşul Assisi, aceasta fiind prima călătorie în afara Romei de la apariția pandemiei de coronavirus, în februarie.

Suveranul Ponif va pleca într-o călătorie în afara Romei, în care va vizita oraşul Assisi şi va semna o nouă enciclică,  a anunţat sâmbătă Vaticanul într-un comunicat, relatează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Sâmbătă, 3 octombrie, Sfântul Părinte Francisc va merge după-amiază la Assisi pentru a semna noua enciclică ‘Toţi fraţii’ despre fraternitate şi prietenie socială”, se arată în comunicatul Vaticanului.

Enciclica, numită “Fratelli tutti”, se va axa pe cum crede Papa Francisc că ar trebui să fie lumea post-pandemie.

Purtătorul de cuvânt al bazilicii din Assisi, Enzo Fortunato, a declarat că vizita va fi una privată, fără participarea credincioşilor.

„Sfântul Părinte doreşte, din cauza situaţiei sanitare” provocate de epidemia de COVID-19, „ca vizita să aibă loc în formă privată, fără participarea credincioşilor”, se precizează în comunicat.

Papa Francisc, despre transformarea Catedralei Sfânta Sofia în moschee

Papa Francisc a declarat duminică, în cadrul mesajului săptămânal transmis credincioșilor, că decizia luată de către autoritățile din Turcia de a transforma Catedrala Sfânta Sofia din muzeu în moschee îl afectează profund.

Suveranul Pontif s-a declarat „profund îndurerat” de decizia luată recent de către autoritățile de la Ankara, după cum informează site-ul agenției de presă Reuters.

„Sunt cu gândul la Istanbul. Mă gândesc la (catedrala, n. red.) Sfânta Sofia și mă simt foarte îndurerat”, a declarat Papa Francisc în timpul mesajului său de duminică rostit în Piața Sfântul Petru de la Vatican.

Fostul Papa Benedict al XVI-lea, grav bolnav după o vizită în Germania

Fostul Papa Benedict al XVI-lea este bolnav după ce s-a întors la Vatican dintr-o vizită în Germania, a informat un ziar german care îl citează pe biograful său, Peter Seewald.

Pontiful în vârstă de 93 de ani a devenit foarte fragil, iar vocea lui abia se aude, a declarat autorul Peter Seewald cotidianului german Passauer Neue Presse.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase