Partidul lui Merkel, acuzat că ar practica „o cenzură” în privința crizelor de tremurat ale cancelarului

Redactor:
Marinela Sarbu
Partidul lui Merkel, acuzat că ar practica „o cenzură” în privința crizelor de tremurat ale cancelarului
Partidul Uniunea Creștin Democrată (CDU) din care face parte Angela Merkel ar practica "o cenzură" în ceea ce privește crizele inexplicabile de tremurat în care a fost surprins cancelarul în ultima lună, scrie cotidianul german Bild.

Pe site-ul său, cotidianul a fost ofensat de faptul că Uniunea Creștin-Democrată (CDU) se comportă ca și cum Angela Merkel nu ar fi avut niciodată trei atacuri de tremurat”.

În timp ce mass-media germană și internațională pun la îndoială starea de sănătate a cancelarului, ziarul grupului puternic de presă Axel Springer a menționat că aceste incidente au fost „un subiect tabu” în cadrul CDU. Partidul pe care Angela Merkel l-a condus până în decembrie anul trecut nu le-a considerat potrivite să le menționeze în recenziile sale de presă trimise în fiecare dimineață tuturor liderilor săi.

Aceste „crize misterioase de tremurat”, după cum scrie Bild, sunt „subiectul numărul unu în mass-media germană”.

Joi, Angela Merkel, care este pe punctul de a împlini vârsta de 65 de ani, s-a așezat în mod excepțional pe un scaun la o ceremonie de intonare a imnurilor naționale în urma unor noi episoade de tremurat în public. Cancelarul, care se află la putere de aproape 14 ani, a fost liniștitor cu privire la starea ei de sănătate, spunând miercuri că se simte „foarte bine”.

Ea a atribuit incidentul unei reacții psihosomatice legată de anxietatea cauzată de prima ei criză majoră de tremurat, cu mai puțin de o lună în urmă. Potrivit Bild, ea a efectuat controale medicale ample, inclusiv analize de sânge, după primul atac de pe 18 iunie din timpul vizitei președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski. Ea a atribuit incidentul deshidratării cauzate de căldura puternică din Berlin.

 

Tags:
Inchide