Percheziții la una dintre casele șefei Fiscului de la Kiev. Femeia este acuzată de FRAUDĂ de milioane de dolari

Percheziții la una dintre casele șefei Fiscului de la Kiev. Femeia este acuzată de FRAUDĂ de milioane de dolari
Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 03/02/2023, 17:04
Actualizat: 03/02/2023, 18:28

Șefa autorității fiscale din Kiev a fost acuzată de fraudă de milioane de dolari, după ce anchetatorii i-au percheziționat una dintre cele patru case. Femeia, al cărei nume nu a fost făcut public, este acuzată că a abuzat de „puterea și poziția sa oficială”, împreună cu alți membri ai autorității, potrivit Biroului de Investigații de Stat al Ucrainei (SBI). 

În timpul unor percheziții efectuate la casa femeii, anchetatorii au găsit 158.000 de dolari, 530.000 de hrynvia ucrainene, 2.200 de euro în numerar și mai multe bijuterii scumpe, îmbrăcăminte de designer și ceasuri de aur de lux. SBI a publicat și o serie de fotografii cu bunurile resptective, potrivit The Guardian.

Anchetatorii au susținut că stilul de viață al femeii nu se potrivea cu venitul ei declarat în calitate de șef al biroului fiscal principal al capitalei. Aceștia au mai spus că femeia deține trei apartamente în oraș cu o valoare totală de 1 milion de dolari, o casă lângă Kiev în valoare de aproximativ 200.000 de dolari și două mașini în valoare de aproximativ 150.000 de dolari.

De asemenea, s-a descoperit că șoferul ei avea o mașină de 100.000 de dolari, înmatriculată pe numele său, deși „venitul bărbatului în ultimii ani nu a fost mai mare de 8.000 de dolari”, a susținut SBI.

Anchetatorii susțin că femeia și-a folosit funcția pentru a reduce taxele fiscale ale unor persoane fizice și companii, mai transmite sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase