Personajul animat Sponge Bob, considerat prea gay, amenințat cu „expulzarea” din Ucraina

Personajul animat Sponge Bob, considerat prea gay, amenințat cu expulzarea din Ucraina
Publicat: 21/08/2012, 18:28
Actualizat: 03/07/2013, 18:35

Sponge Bob Square Pants (Buretele Bob Pantaloni Pătrați) este considerat a fi un personaj animat „mult prea gay” și riscă să fie „expulzat” din Ucraina, informează lemonde.fr.

Este oare Buretele Bob homosexual? Relația lui cu bunul său prieten Patrick Star, o stea de mare, este oare de natură să îi perturbe pe copii? Acestea sunt întrebările pe care și le pun membrii Comisiei naționale pentru protejarea moralității publice din Ucraina, afirmă revista Têtu.

„Creatorul lui SpongeBob Square Pants a susținut sus și tare că personajul său este asexuat, dar pentru mulți oameni nu mai există de multă vreme nicio îndoială: Bob are o relație de cuplu cu Patrick Star. Trebuie să spunem că cei doi «prieteni» se arată foarte apropiați unul față de celălalt și fac multe prostii sub apă. Este un comportament pe care Comisia națională însărcinată cu protejarea moralității publice din Ucraina îl consideră absolut inacceptabil”, se afirmă în aceeași publicație.

Comisia nu și-a dat încă avizul definitiv. Ea s-a sesizat după publicarea unui raport redactat de un mic grup catolic, Familia sub protecția Sfintei Fecioare, care pretinde că micuțul burete galben și acoliții lui marini promovează homosexualitatea.

Alte seriale de animație, precum „Familia Simpson”, „Teletubbies” și „Futurama”, sunt acuzate și ele că „vizează distrugerea familiei și promovarea drogurilor și a altor vicii”. Potrivit unui psiholog citat în raport, copiii cu vârste cuprinse în intervalul 3-5 ani care urmăresc aceste seriale „fac grimase și glume în fața adulților pe care nu îi cunosc, izbucnesc în râs și repetă de o manieră insolentă fraze lipsite de sens”.

Site-ul Gaystarnews informează că, deși grupul Familia sub protecția Sfintei Fecioare nu a reușit până în prezent să obțină interzicerea serialului „Familia Simpson”, a reușit în schimb să interzică pe marile ecrane din Ucraina parodia „Brüno”, cu Sacha Baron Cohen.

Buretele Bob Pantaloni Pătrați a stârnit controverse nu doar în Ucraina. Astfel, în orașul francez La Ciotat, din apropiere de Marsilia, mai multe statui uriașe (de patru metri) cu efigia îndrăgitului personaj de desene animate urmau să fie instalate la o adâncime de câțiva metri pe fundul mării, în viitorul parc național acvatic Calanques, spre bucuria copiilor care vor lua lecții de scufundări marine.

Acest proiect a sedus primăria din La Ciotat, însă a fost abandonat în aprilie, din cauza reticențelor exprimate de mai multe asociații locale, care denunțau „comercializarea” sitului marin și spuneau că această inițiativă „nu este compatibilă” cu normele de protejare a zonei.

Agenția de publicitate Ubi bene, care lucra de zece luni la acest eveniment pentru rețeaua de televiziune Nickelodeon, cu sprijinul municipalității, s-a văzut nevoită în cele din urmă să renunțe. Agenția a încercat mai întâi să mute locul de expunere în largul plajelor din La Ciotat și să reducă numărul statuilor la una singură, înainte de a renunța definitiv la acest proiect.

„Buretele Bob Pantaloni Pătrați” este un serial de desene animate american ce se bucură de o popularitate tot mai mare. David Bowie, David Hasselhoff, Johnny Depp, Victoria Beckham și Ricky Gervais și-au împrumutat și ei vocile unor personaje din acest show animat apreciat atât de copii, cât și de adulți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ