Peste două milioane de civili din Alep, rămași fără apă potabilă în urma bombardamentelor aeriene

Peste două milioane de civili din Alep, rămași fără apă potabilă în urma bombardamentelor aeriene
Publicat: 24/09/2016, 18:14
Actualizat: 26/03/2019, 07:07

Peste două milioane de civili din Alep nu mai au acces la apă curentă, după ce bombardamentele efectuate de forțele guvernamentale, vineri spre sâmbătă, au avariat o stație de pompare care alimenta cu apă părțile rebele din oraș, iar drept răspuns, rebelii au oprit o altă stație de pompare care alimenta întreg orașul.

Cel puțin 47 de persoane, inclusiv șapte copii, și-au pierdut viața în urma bombardamentelor efectuate vineri. Grupul de monitorizare Observatorul sirian pentru drepturile omului a anunțat că bilanțul victimelor este de așteptat să crească pentru că mai există persoane prinse sub dărâmături.

UNICEF avertizează că întreruperea alimentării cu apă reprezintă un risc major de sănătate în zonele controlate de rebeli, întrucât singurele surse alternative de apă potabilă sunt câteva puțuri contaminate.

Zonele controlate de rebeli, în estul orașului Alep, au fost vizate, vineri spre sâmbătă, de puternice atacuri aeriene și bombardamente pentru a cincea noapte consecutivă, în timp ce forțele guvernamentale pregătesc o amplă ofensivă menită să recaptureze întregul oraș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase