Petro Poroșenko, despre întâlnirea dintre Donald Trump și Vladimir Putin. Nu îmi este TEAMĂ de nimic. Avem un mesaj puternic de la Casa Albă

Petro Poroșenko, despre întâlnirea dintre Donald Trump și Vladimir Putin. Nu îmi este TEAMĂ de nimic. Avem un mesaj puternic de la Casa Albă
Publicat: 12/07/2018, 12:46
Actualizat: 27/03/2019, 17:17

Acesta s-a întâlnit cu liderii NATO la Bruxelles, unde aceștia și-au reafirmat angajamentul față de integritatea teritorială a Ucrainei, reafirmând că nu vor recunoaște niciodată anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia, care a avut loc în anul 2014.

Cu toate acestea, unii dintre aliați se tem că Donald Trump va renunța la această poziție în cadrul summitului cu Vladimir Putin.

„Nu imi este de nimic. Avem un mesaj puternic din partea Casei Albe și a Departamentului de Stat”, a declarat Poroșenko.

Donald Trump a afirmat miercuri că Germania este „în totalitate controlată” de Moscova din cauza dependenței de hidrocarburile rusești. Joi, liderul de la Casa Albă a criticat din nou aliații care nu au reușit să aloce 2% din PIB apărării.

Gigantul rus Gazprom încearcă să construiască, împreună cu firmele europene, o conductă de 1.200 de kilometri care să transporte gazul natural din Rusia spre Germania prin Marea Baltică, ocolind Polonia, Ucraina și țările baltice.

„Acesta nu este un proiect economic. Nord Stream 2 este complet motivat politic, fiind o ofensivă geopolitică a Rusiei”, a afirmat Poroșenko.

Acesta a adăugat că Ucraina deține un sisterm de transport și o capacitate de rezerve care ar putea face economia Europei „mult mai competitivă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase