Phenianul, disperat să stabilească o relație specială cu Rusia. Mesaj tranșant al ambasadorului nord-coreean

Phenianul, disperat să stabilească o relație specială cu Rusia. Mesaj tranșant al ambasadorului nord-coreean
Publicat: 13/10/2017, 00:37

Declarațiile ambasadorului nord-coreean au fost făcute cu prilejul unei recepții organizate la Moscova pentru marcarea a 69 de ani de relații diplomatice între Rusia și Coreea de Nord. Kim Hyun Joong a precizat că stabilirea relațiilor diplomatice între cele două state a reprezentat un moment crucial pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale.

„În ultimii 69 de ani, Coreea de Nord și Rusia au întreținut relații politice, economice și culturale foarte strânse, consolidând legăturile dintre țările noastre. În acest nou secol, relațiile bilaterale au primit un nou impuls”, a spus Kim Hyun Joong.

„Guvernul din Coreea de Nord este determinat să întensifice cooperarea cu Rusia și să dezvolte relații în toate domeniile. Ne dorim ca poporul rus să aibă un succes în protejarea intereselor și suveranității naționale, precum și în construirea unei Rusii puternice sub îndrumarea respectatului președinte Vladimir Putin”, a subliniat ambasadorul nord-coreean.

Tot joi, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a avut o conversație telefonică cu secretarul american de stat Rex Tillerson. Cei doi au discutat și despre tensiunile din Peninsula Coreea, iar Lavrov i-a cerut ca Statele Unite să renunțe la acțiunile care amplifică tensiunile din regiune, adăugând că trebuie create condițiile pentru inițierea unui dialog.