Poliția britanică a reținut mai multe persoane suspectate de legături cu atentatul de la Londra

Poliția britanică a reținut mai multe persoane suspectate de legături cu atentatul de la Londra
Publicat: 05/06/2017, 11:19
Actualizat: 26/03/2019, 08:53

Duminică, forțele de securitate au reținut 12 persoane în districtul Barking din estul Londrei, iar noi descinderi au fost efectuate luni dimineață la două adrese din Newham și Barking, a anunțat poliția, care a indicat că au fost reținute „un număr de persoane”.

Luni, premierul britanic Theresa May va prezida o reuniune a comitetului de urgență a Guvernului în cadrul căreia urmează să se discute măsurile necesare în urma atacului terorist comis cu doar câteva zile înainte de alegerile legislative anticipate de joi.

Atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei s-au soldate cu șapte morți și peste 48 de răniți, dintre care 21 sunt în acest moment în stare critică. Cei trei presupuși autori ai atentatului au fost împușcați mortal de agenții serviciilor de securitate. Opt agenți de poliție au tras zeci de focuri de armă pentru eliminarea autorilor atacurilor teroriste din Londra, anunță autoritățile, care verifică cine a organizat atentatul.

Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile în mai puțin de 24 de ore, a anunțat Institutul american SITE, care monitorizează site-urile islamiste.