Popularitatea lui Donald Trump a atins un nou minim istoric

Popularitatea lui Donald Trump a atins un nou minim istoric
Publicat: 03/08/2017, 16:22

Doar 33% dintre cetățenii cu drept de vot din SUA sunt de acord cu prestația de până acum a președintelui Donald Tump, potrivit unui sondaj realizat de Quinnipiac University.

Aceste rezultate sunt cele mai mici din istoria agenției de sondaj a Universității.

55% dintre respondenți au declarat că se află în dezacord total cu ceea ce face Donald Trump în calitate de președinte.

Cifrele lui Trump au scăzut mai mult în rândul republicanilor decât au făcut-o în tabăra democraților, cei care erau deja dezamăgiți de rezultatul votului. Dacă la finalul lui iunie 84% dintre votanții republicani se declarau mulțumiți de prestația președintelui, în prezent, doar 76% dintre ei își mențin poziția.

În ceea ce privește acțiunile lui Trump, 63% dintre votanți spun că președintele nu are calități de lider și că nu împărtășește aceleași valori cu poporul pe care-l reprezintă. Totodată, 62% nu cred că Donald Trump este un om cinstit.

Majoritatea votanților consideră că președintele SUA are prestații slabe în domenii precum economia, politica externă, problema imigranților și sistemul sanitar.

Opiniile se împart aproape egal când vine vorba despre politica antiterorism practicată de cabinetul Trump, aici, 46% dintre votanți spun că sunt de acord cu tactica președintelui, în timp ce 47% se declară nemulțumiți de acest aspect.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase