Premierul Belgiei denunță riposta disproporționată a Israelului / Netanyahu le cere ambasadorilor străini să facă presiuni pentru acces la ostatici

Premierul Belgiei denunță riposta disproporționată a Israelului / Netanyahu le cere ambasadorilor străini să facă presiuni pentru acces la ostatici
Publicat: 06/11/2023, 20:45

Premierul Belgiei, Alexander De Croo, a denunțat, luni, atacurile disproporționate ale armatei israeliene asupra Fâșiei Gaza, în timp ce prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, le-a cerut ambasadorilor străini să exercite presiuni internaționale pentru a obține acces la ostaticii deținuți de grupurile islamiste din Fâșia Gaza.

”Dacă este bombardată o întreagă tabără de refugiați cu intenția eliminării unui singur terorist, nu cred că este un atac proporționat. Sunt depășite limitele”, a declarat premierul Belgiei, Alexander De Croo, potrivit cotidianului Le Monde, cu ocazia unei conferințe diplomatice desfășurate la Bruxelles.

În același timp, Alexander De Croo a admis că nu pot fi ignorate efectele psihologice ale atacurilor armate comise pe 7 octombrie în sudul Israelului de militanți ai grupurilor palestiniene Hamas și Jihadul Islamic. ”Este perfect logic să fie căutată o soluție pentru Hamas, care constituie o amenințare zilnică pentru populația Israelului, iar Fâșia Gaza este baza Hamas”, a subliniat Alexander De Croo, care a condamnat ferm, pe 7 octombrie, ”atacurile teroriste” comise împotriva Israelului.

Netanyahu le cere ambasadorilor străini să insiste pentru acces la ostaticii din Fâșia Gaza

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, s-a întâlnit luni, în Baza militară Kirya din Tel Aviv, cu aproximativ 80 de ambasadori străini.

”Cerem susținere pentru demersul Israelului de a obține eliberarea imediată a ostaticilor, sunt necesare presiuni asupra Qatarului”, a declarat Benjamin Netanyahu la reuniune, potrivit cotidianului Haaretz.

”Nu există alternativă la victorie, vom învinge grupul Hamas. Le vom oferi cetățenilor Fâșiei Gaza și tuturor popoarelor din Orientul Mijlociu un viitor real de promisiuni și speranță. Toate națiunile trebuie să fie de partea Israelului, căci este o luptă colectivă”, a precizat Netanayahu.

Premierul israelian a anunțat că a avut o conversație cu președintele Comitetului Internațional al Crucii Roșii, Miriana Spolirik, cerându-i ”să se implice personal în eforturile de obținere a eliberării imediate și necondiționate” a celor aproximativ 240 de ostatici din Fâșia Gaza.

Bilanțul bombardamentelor israeliene a ajuns la cel puțin 10.022 de morți în teritoriul palestinian Fâșia Gaza, iar alte 25.408 de persoane au fost rănite, potrivit Ministerului local al Sănătății, subordonat organizației islamiste Hamas.

Guvernul Israelului a intensificat operațiunile terestre în Fâșia Gaza și are obiectivul de a înlătura de la putere a grupul Hamas și a distruge infrastructura militanților islamiști.

Însă Osama Hamdan, liderul filialei libaneze a organizației Hamas, a avertizat că populația din Fâșia Gaza nu va accepta soluții politice impuse de Israel și de Statele Unite. ”Celor care cred că Hamas va dispărea, eu le transmit că va rămâne ancorată în conștiința poporului nostru. Populația noastră nu va accepta ca Statele Unite să impună planuri de instalare a unui administrații care să fie pe placul Washingtonului și a forțelor israeliene de ocupație”, a afirmat Osama Hamdan.

Foto: Profimedia

Citește și:

Antony Blinken a discutat, la Ankara, despre soluții de ”pace durabilă” între israelieni și palestinieni

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Vânzările de iPhone peste tot în lume, cu excepția unui singur loc