Premierul Letoniei: „Dacă nu îl oprim pe Putin, el nu se va opri”

Premierul Letoniei: „Dacă nu îl oprim pe Putin, el nu se va opri”
Premierul Letoniei a luat atitudine față de acțiunile lui Vladimir Putin / Sursă Foto: Captură - YouTube
Publicat: 24/03/2022, 19:38
Actualizat: 24/03/2022, 19:38

Premierul Letoniei, Arturs Karins, a declarat, joi, înaintea Consiliului European de la Bruxelles, că țările membre ale Uniunii Europene ar trebui să ia în considerare impunerea mai multor sancțiuni împotriva importurilor de petrol și cărbune din Rusia, pentru a încerca să oprească războiul din Ucraina.

Potrivit Reuters, șeful executivului leton a sublinat că dacă occidentul nu îl va opri pe Vladimir Putin, liderul rus nu o va face de unul singur.

„Sancţiunile în sectorul energetic sunt o modalitate de a opri fluxul de bani către cuferele războiului lui Putin”, a spus Karins înaintea Consiliului European de la Bruxelles.

„Cel mai logic loc pentru a avansa este în sectorul petrolier şi în cel carbonifer. Trebuie să îl oprim pe Putin, pentru că dacă nu îl oprim noi, el nu se va opri”, a adăugat şeful executivului leton.

Premierul Poloniei: Dacă va zdrobi Ucraina, Putin va avansa spre Helsinki, Varşovia, Bucureşti

Un semnal de alarmă a tras și premierul polonez Mateusz Morawiecki, care a afirmat joi că Rusia a devenit un „stat totalitar”. Acesta a făcut apel la înăsprirea sancţiunilor împotriva Moscovei, în urma invaziei din Ucraina.

Șeful executivului polonez a mai avertizat că, „dacă va zdrobi Ucraina”, preşedintele rus Vladimir Putin „va avansa spre Helsinki, Varşovia, Bucureşti, poate chiar Berlin”.

Sancţiunile occidentale sunt „fără precedent, merg foarte departe, dar sunt insuficiente”, a afirmat Mateusz Morawiecki într-o conferinţă de presă, invocând ca probă redeschiderea de joi a Bursei de la Moscova, reluarea tranzacţiilor cu obligaţiuni ruse şi reîntărirea rublei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase