Premierul Noii Zeelande a prezentat scuze, după ce a făcut acest gest de mai multe ori, „sub formă de glumă”

Premierul Noii Zeelande a prezentat scuze, după ce a făcut acest gest de mai multe ori, sub formă de glumă
Publicat: 22/04/2015, 17:05

Ospătărița s-a plâns că John Key a tras-o de părul prins în coadă de mai multe ori, continuând cu acest gest chair și după ce l-a rugat explicit să nu îl repete.

Biroul premierului Noii Zeelande a comunicat că a fost un gest făcut „sub formă de glumă”, prezentând scuze.

Ospătărița a scris în Daily Blog că John Key a început să o tragă de păr în campania electorală din noiembrie 2014, în urma căreia politicianul a fost obținut un nou mandat de prim-ministru. Femeia susține că începuse să îl evite pe premier de fiecare dată când venea la cafenea. În plus, ea le-a spus agenților din anturajul liderului politic că nu îi place să fie trasă de păr. Până la urmă, i-a spus personal premierului, în martie, că nu îi place gestul lui, dar acesta a continuat.

Acum, John Key a prezentat scuze și i-a oferit femeii două sticle de vin personalizate.

John Key susține că are o relație „foarte caldă și prietenoasă” cu personalul cafenelei. „Ne distrăm mult și avem tot felul de jocuri acolo, sunt mereu glume și chestii”, dezvăluie primul-ministru.

Însă opoziția și publicul nu sunt foarte încântați de comportamentul liderului Noii Zeelande.

„Ca politicieni, sarcinile noastre se referă la a-i face pe oameni să se simtă în siguranță la locurile de muncă, nu să se simtă intimidați… Ne-am aștepta la standarde mai înalte de comportament din partea primului-ministru, nu la acest gest ciudat cu trasul de păr”, a reacționat Metiria Turei, unul dintre liderii Partidului Verzilor.

„Mă scuzați, dar este cumva vorba că primul-ministru trage o persoană de păr?! Este un gest atât de adolescentin încât ar trebui să demisioneze”, a comentat o femeie de rând.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase