Președintele Cehiei, discurs dur anti-imigranți: „Vor respecta legea sharia, vor ucide femeile infidele cu pietre și vor tăia mâinile hoților”

Președintele Cehiei, discurs dur anti-imigranți: „Vor respecta legea sharia, vor ucide femeile infidele cu pietre și vor tăia mâinile hoților
Publicat: 18/10/2015, 09:28
Actualizat: 18/10/2015, 10:57

Politicianul controversat în vârstă de 71 de ani, cunoscut pentru declarațiile sale acide, a declarat în fața angajaților unei măcelării din estul localității Lechotice că „nu ne vom putea bucura de frumusețea acestor femei, deoarece sunt îmbrăcate din cap până în picioare”.

„Pentru unele femei, acesta este un avantaj, dar numărul lor este limitat”, a mai spus președintele ceh. Afirmațiile sale survin într-un moment extrem de delicat, în care imigranții blocați în Croația au ajuns în Slovenia, după ce Ungaria și-a închis granița, scrie Daily Mail.

Zeman a mai susținut că imigranții „vor respecta legea sharia, în locul legilor cehe”: „Femeile infidele vor fi ucise cu pietre și hoților li se vor tăia mâinile”, a declarat Zeman.

În august, după ce mai mulți imigranți au încercat să plece dintr-un centru de detenție, președintele ceh le-a reproșat: „Nu v-a invitat nimeni aici… Trebuie să respectați regulile noastre”.

De asemenea, Republica Cehă a fost criticată de organizațiile pentru protecția drepturilor omului după ce au scris numere pe brațele imigranților.

Polițiștii au folosit instrumente de scris pentru a numerota 214 refugiați, cei mai mulți sirieni, care au fost reținuți într-un tren, la granița dintre Austria și Ungaria. Măsura a provocat reacții adverse și a dus cu gândul la practica naziștilor de a tatua numere pe brațele prizonierilor din lagărele de concentrare.

Vineri, poliția cehă a anunțat interceptarea a 7.201 imigranți în primele nouă luni ale anului, dublu față de numărul înregistrat în aceeași perioadă a anului 2014.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase