Președintele Consiliului European, Charles Michel, a ieșit din autoizolare

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a ieșit din autoizolare
Președintele Consiliului European, Charles Michel, a ieșit din autoizolare / Foto: Hepta
Publicat: 25/09/2020, 17:09
Actualizat: 25/09/2020, 17:16

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a ieşit din autoizolare, după ce două teste pentru depistarea Covid-19 au avut rezultate negative, informează site-ul Politico.eu.

Charles Michel a anunţat marţi amânarea summitului Uniunii Europene şi intrarea în autoizolare după ce un agent din dispozitivul său de securitate fusese diagnosticat ca fiind infectat cu noul coronavirus.

Vineri, purtătorul de cuvânt al lui Charles Michel a anunţat că acesta nu mai este în carantină, după două rezultate negative la teste pentru depistarea coronavirusului.

Preşedintele Consiliului European nu mai este în carantină, continuă să se pregătească pentru reuniunea specială a Consiliului European programată pe 1-2 octombrie”, a declarat Barend Leyts, purtătorul de cuvânt al lui Charles Michel.

Summit-ul UE programat în zilele de 24 și 25 septembrie a fost amânat după ce președintele Consiliului European, Charles Michel, a intrat în carantină.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a stat în carantină

Michel a ofst obligat să stea în autoizolare deoarece unul dintre membrii personalului său de securitate a fost testat pozitiv la noul coronavirus. „Preşedintele a aflat că un ofiţer de securitate, cu care a fost în contact apropiat la începutul săptămânii trecute, a fost testat pozitiv la Covid-19”, a precizat purtătorul de cuvânt al liderului C.E. într-o postare pe Twitter.

„Preşedintele este testat cu regularitate şi a fost testat negativ chiar luni, 21 septembrie. Respectând regulile din Belgia, el a intrat în carantină de marți”, a mai menţionat Barend Leyts.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase