Summit-ul UE, amânat! Ce a pățit președintele Consiliului European, Charles Michel

Summit-ul UE, amânat! Ce a pățit președintele Consiliului European, Charles Michel
Summit-ul UE, amânat! Ce a pățit președintele Consiliului European, Charles Michel / Sursa FOTO: https://upload.wikimedia.org
Publicat: 22/09/2020, 18:39

Covid-19 nu iartă pe nimeni, iar de asta s-au lămurit inclusiv liderii europeni. Summit-ul UE programat în zilele de 24 și 25 septembrie a fost amânat după ce președintele Consiliului European, Charles Michel, a intrat în carantină.

Michel este obligat să stea în autoizolare deoarece unul dintre membrii personalului său de securitate a fost testat pozitiv la noul coronavirus. „Preşedintele a aflat astăzi că un ofiţer de securitate, cu care a fost în contact apropiat la începutul săptămânii trecute, a fost testat pozitiv la Covid-19”, a precizat purtătorul de cuvânt al liderului C.E. într-o postare pe Twitter.

Preşedintele este testat cu regularitate şi a fost testat negativ chiar luni, 21 septembrie. Respectând regulile din Belgia, el a intrat în carantină de marți”, a mai menţionat Barend Leyts.

Reuniunea liderilor UE de la Bruxelles a fost reprogramată pentru 1 și 2 octombrie. La întâlnire ar urma să se discute, printre alte subiecte, și relaţiile UE cu Turcia, relații care s-au deteriorat în ultimele luni din cauza unei dispute turco-elene (plus Cipru) privind activităţile de explorare a zăcămintelor de gaz din Mediterana de Est.

Totodată, șefii de state și de guverne vor lua în considerare şi adoptarea de sancţiuni împotriva regimului lui Aleksandr Lukaşenko, din Belarus.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase