Președintele, implicat în traficul de cocaină! Incredibil pentru ce sumă s-a mânjit șeful statului

Președintele, implicat în traficul de cocaină! Incredibil pentru ce sumă s-a mânjit șeful statului
Președintele, implicat în traficul de cocaină! Incredibil pentru ce sumă s-a mânjit șeful statului / Sursa FOTO: footprintsbeachside.com
Publicat: 10/03/2021, 09:15

Președintele, implicat în traficul de cocaină! Nu este subiectul unui film pe Netflix,  dar ar putea fi. E, în schimb, realitatea din Honduras, țară în care până și șeful statului are legături cu puternicele carteluri de droguri.

Un proces federal desfășurat la New York scoate la iveală relațiile incredibile pe care le aveau traficanții.

Președintele, implicat în traficul de cocaină! A luat șpagă 25.000 de dolari

Incredibilă este și suma pentru care s-a mânjit șeful statului. Se pare că președintele Hondurasului a primit 25.000 de dolari de la traficanți ca să înlesnească transportul de cocaină spre America!

Cel vizat este Juan Orlando Hernandez. Acuzația a fost formulată într-un rechizitoriu de un procuror federal din New York. El a vorbit despre implicarea președintelui din Honduras la deschiderea procesului unui important traficant de droguri. Potrivit procurorului Jacob Gutwillig, Geovanny Fuentes „a plătit mită chiar şi preşedintelui Honduras”. Astfel, „traficantul a devenit de neatins” prin asocierea cu șeful statului. Din acuzațiile formulate de FBI, preşedintele din Honduras a primit, între 2013 şi 2014, aproximativ 25.000 de dolari. Banii au fost dați pentru a garanta protecţia traficantului de droguri.

Înainte de Fuentes, ameicanii l-au judecat la New York chiar pe fratele președintelui Juan Orlando Hernandez. Tony Hernandez, fost congresmen în Honduras, a fost găsit vinovat de trafic de cocaină, fiind reținut în octombrie 2019. Sentinţa în cazul lui va fi cunoscută după o audiere prevăzută pentru 23 martie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase